1. Verpleegkunde
vacature verpleegkunde ziekenhuis rijnstate

Werken als verpleegkundige bij Rijnstate

Gezien en gehoord worden en persoonlijk kunnen groeien

Met ruim 1.500 mensen vormen verpleegkundigen binnen Rijnstate de grootste beroepsgroep. Dat betekent dat we vrijwel altijd vacatures hebben als je aan de slag wilt als verpleegkunde in het ziekenhuis. Of je nu mbo of hbo bent opgeleid, binnen of buiten Rijnstate, of een startende of ervaren verpleegkundige bent. Je kunt bij ons terecht voor een fijne baan, zowel aan de beschouwende en snijdende als specialistische kant. 

Bij Rijnstate hechten we veel waarde aan onze verpleegkundigen. Verpleegkundigen denken, praten en beslissen mee over het beleid via de Verpleegkundige Staf Rijnstate en het Verpleegkundig Platform. Verder ondersteunen we onze verpleegkundigen in het continu ontwikkelen van hun zeggenschap en beroepsontwikkeling. Mede daardoor pakken verpleegkundigen steeds meer zelf de regie.

Om het beste uit jezelf te halen, is het cruciaal dat jíj op je plek zit. Dat begint natuurlijk met het inwerken. Wanneer je bij ons start, word je goed opgevangen en door jouw collega’s ingewerkt. Iedere afdeling heeft zijn eigen basis inwerkprogramma. Natuurlijk passen we dat programma aan op jouw opleiding, ervaring en behoefte.

Breder bijdragen

Meer dan zorg verlenen

Als verpleegkundige bij Rijnstate heb je een heleboel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om bij te dragen aan jouw vak. Zo kun je meewerken in projecten en werkgroepen over de inhoudelijke ontwikkeling van jouw vakgebied en de organisatie van de afdelingen. Ook kun je studenten, leerlingen en stagiaires begeleiden. Je kunt verpleegkundig onderzoek doen of jouw afdeling vertegenwoordigen in het verpleegkundig platform. Krijg je ook energie van onderwerpen als duurzaamheid, innovatie en preventie? Dan zijn er verschillende Rijnstate-brede projecten waarbij je kunt aansluiten.

Bij Rijnstate hechten we aan een goede balans tussen mbo- en hbo-verpleegkundigen.
Ontwikkelen en doorgroeien

Aan het stuur van je eigen ontwikkeling

Binnen Rijnstate doen we veel verpleegkundig onderzoek en zorgen we ervoor dat nieuwe kennis en inzichten op de werkvloer terechtkomen. Verschillende leerafdelingen binnen Rijnstate zijn hier voortdurend mee bezig. Ook heeft Rijnstate een eigen opleidingsinstituut, het Leerhuis, dat opleiding en training faciliteert. Op afdelingsniveau zijn we actief met klinische lessen, casusbesprekingen en scholingsdagen. Maar je zit ook zelf aan het stuur. Zo kun je deelnemen aan verschillende werkgroepen, je kunt jezelf specialiseren en vakinhoudelijke cursussen volgen. Ook zijn er regelmatig symposia waar je met je collega’s naartoe gaat.

Doorgroeimogelijkheden

Bij Rijnstate hechten we aan een goede balans tussen mbo- en hbo-verpleegkundigen. Ook willen we onze medewerkers perspectief bieden. Wanneer je als mbo-verpleegkundige op termijn wilt doorgroeien naar hbo-verpleegkundige, dan biedt Rijnstate jou die mogelijkheid. De afgelopen jaren zijn er veel verpleegkundigen die hun hbo-opleiding via deze weg met succes hebben afgerond. Bij Rijnstate hebben we ook loopbaanpaden naar specialistische afdelingen, zoals de CCU (hartbewaking), IC, SEH en AOA (Acute Opname Afdeling). Op deze manier kun je jezelf klaarstomen voor een vervolgopleiding tot gespecialiseerd verpleegkundige op de CCU, IC of SEH. Wil je veel afwisseling in je werk, dan kun je als gespecialiseerd verpleegkundige rouleren tussen de IC, SEH en CCU

Rijnstate Select

Flexibel werken

Als verpleegkundige bij Rijnstate werk je in drie verschillende diensten: de vroege dienst (07.00 uur - 15.30 uur), de late dienst (15.00 - 23.30 uur) en de nachtdienst (23.15 uur - 07.15 uur). Ook heb je te maken met weekenddiensten. Die worden in goed overleg met jou en je collega’s vastgesteld.

Wil je zelf de regie houden over je agenda en werken op de momenten dat het jou uitkomt? Bijvoorbeeld omdat je voor je gezin wilt zorgen of meer ruimte wilt voor je hobby’s? Kies dan voor een baan bij Rijnstate Select. Vanuit deze afdeling werk je als allround verpleegkundige voor meerdere afdelingen. Voor een vast aantal uren per week op vaste tijdstippen en dagen. Behalve regie over je agenda, is dit een mooie manier om het werken op de verschillende afdelingen te ervaren. De perfecte manier om in korte tijd veel verschillende ervaringen op te doen of om te onderzoeken welke richting je op wilt.

Via Rijnstate Select kun je zelf de regie houden over je eigen agenda en werken op de dagen en tijdstippen dat het jou uitkomt.
Ervaringen

Wat zeggen jouw toekomstige collega's?

“Rijnstate heeft de zaken goed op de rit ”

Eric-Jan van Elderen, CCU-verpleegkundige

"Als werkgever loopt Rijnstate voorop in scholing. Het ligt natuurlijk aan je eigen motivatie, maar er is alle ruimte om je blik te verruimen. Zo krijg ik nu de kans om reanimatietrainingen te geven aan ander zorgpersoneel. Dat biedt me een nieuwe uitdaging. Dus als je gemotiveerd bent, biedt Rijnstate je alle kansen."

Lees verder
Verpleegkundige hartbewaking/CCU bij patiënt aan bed

"Rijnstate is een topklinisch ziekenhuis met een grote SEH waar veel gebeurt"

Jeannet Dekker, SEH-verpleegkundige

"Het is de combinatie tussen het sociale, technische, het samenwerken en de dynamiek die ervoor zorgt dat ik in deze functie helemaal op mijn plek ben. Wat daarbij helpt, is dat Rijnstate een topklinisch ziekenhuis is met een grote SEH waar veel gebeurt. Zo beschikken we bijvoorbeeld over een aparte kinderhoek en zijn er 24/7 SEH-artsen aanwezig. Hierdoor kunnen we de zorg leveren waar ik voor sta."

Lees verder
Verpleegkundige op Spoedeisende Hulp
Vacatures
Vind jouw nieuwe baan!

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.