1. Leren en ontwikkelen
werken bij rijnstate verpleegkundige aan het werk

Leren en ontwikkelen

Binnen Rijnstate sta jij aan het stuur van je eigen ontwikkeling. Werken en leren gaan hand in hand, en daarom vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk geleerd wordt op de werkplek. Er worden klinische lessen, casusbesprekingen, intervisie en scholingsdagen georganiseerd. En je kunt deelnemen aan verschillende werkgroepen of meedenken in werkprocessen en zorgontwikkelingen. Ongeacht je functie bieden we je tal van opleidingsmogelijkheden aan, zoals medische/verpleegkundige opleidingen, trainingen en e-learning. Werk je in een bedrijfsondersteunende functie, bijvoorbeeld als ICT-specialist, kwaliteitscoördinator, beveiliger, financieel adviseur, medewerker inkoop of HR-adviseur, dan bieden we je de mogelijkheid om vakgerichte trainingen of opleidingen te volgen bij externe partijen. Behalve vakinhoudelijk, kun je je binnen Rijnstate ook breder ontwikkelen. Voor workshops en cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zoals bijvoorbeeld stresspreventie of omgaan met agressie, kun je terecht op ons Fitplein of bij een trainingsbureau.

Doorgroei- en opleidingsmogelijkheden

Naast stages bieden wij als topklinisch opleidingsziekenhuis opleidingsplekken aan voor meer dan 45 medische vervolgopleidingen, gespecialiseerde verpleegkundige opleidingen en medisch ondersteunende opleidingen. Heb je bijvoorbeeld de ambitie om gespecialiseerd verpleegkundige te worden, zoals SEH-verpleegkundige of IC-verpleegkundige? We gaan graag met jou in gesprek over wat jouw ambitie is en stippelen samen met jou een ontwikkelpad uit dat bij jouw ervaringen en ambities past. Soms kun je direct starten op de afdeling van jouw voorkeur. Soms past het beter om via de route van een loopbaanpad toe te groeien naar jouw ambitie. In een loopbaanpad doe je een periode ervaring op bij een of meerdere andere afdelingen, zodat jij voldoende toegerust begint aan de voor jou meest passende opleidingsplek.

Stagemogelijkheden per afdeling

Binnen Rijnstate kun je op veel verschillende afdelingen stagelopen. Wat dacht je van een chirurgische/snijdende afdeling, waar je bijvoorbeeld leert hoe je patiënten begeleidt tijdens de pre- en postoperatieve zorg? De stage kan ook plaatsvinden op een beschouwende afdeling, waarbij je veel verschillende ziektebeelden voorbij ziet komen. Enkele afdelingen zijn leerafdelingen. Dit betekent dat je met medestudenten, onder supervisie van een verpleegkundige, steeds meer verantwoordelijkheid krijgt over de zorg voor een patiënt. Op welke afdeling je uiteindelijk stage gaat lopen, hangt af van de beschikbare stageplekken.

Met de HAN, CHE en roc Rijn IJssel hebben we afspraken gemaakt over het aanbieden van stageplekken aan verpleegkundestudenten. Studeer je aan een van deze opleidingsinstituten en wil je graag op stage binnen Rijnstate? Zoek dan contact met het stagebureau van je opleiding. Studeer je aan een ander opleidingsinstituut, dan kun je bij ons helaas niet je verpleegkundige stage lopen. Na je afstuderen nodigen we je uiteraard van harte uit om te solliciteren op een van de vacatures. 

Heb je vragen of wil je meer weten?

Voor stagemogelijkheden als verpleegkundige of doktersassistent bij Rijnstate kun je contact opnemen met het stagebureau van je opleidingsinstituut. Zij kunnen je informeren of zij een samenwerking hebben met Rijnstate en of er ook mogelijkheden zijn. Dit zal dan voornamelijk gaan om stageplaatsen voor voltijdopleidingen.

Lees meer over: