1. Over Rijnstate

Over Rijnstate

Rijnstate is het ziekenhuis voor inwoners van de regio Arnhem, Rheden en De Liemers. We bieden uitstekende ziekenhuiszorg van topklinische kwaliteit. Dit doen we op vier locaties: Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid.

Patiënt centraal

In onze dienstverlening staat de patiënt centraal. In afstemming met wat de patiënt zelf wil, begeleiden we de patiënt persoonlijk bij het verbeteren, herstellen en behouden van zijn gezondheid. Ook willen we onze patiënten innovatieve zorgfuncties bieden, zodat zij profiteren van de nieuwste inzichten in de gezondheidszorg. We bieden vertrouwen en veiligheid in een omgeving met een warme sfeer.

Patiënt met verpleegkundige en arts

Onderzoek en samenwerking

Onze zorg en deskundigheid verbeteren we continu. We doen veel onderzoek naar de oorzaken van ziekten en naar betere behandelingen. Daarnaast werken we intensief samen met onze patiënten en met andere zorgverleners binnen en buiten het ziekenhuis, om onze zorg te verbeteren. Samen zetten wij ons 100 procent in voor de kwaliteit van het leven van onze patiënten.

Onze expertises

Binnen Rijnstate hebben we veel kennis, vaardigheden en ervaring in de behandeling van een aantal complexe aandoeningen. Op deze expertisegebieden zijn we aantoonbaar beter dan het gemiddelde ziekenhuis. Aantoonbaar beter vanwege de kwaliteit van de geleverde zorg of het aantal patiënten dat we behandelen. Soms ook omdat patiënten vanuit heel Nederland naar Rijnstate komen voor deze behandeling. Bij deze expertisegebieden gaat het daarnaast om voor de patiënt goed georganiseerde zorg, op basis van wetenschappelijk onderzoek. Lees meer over onze expertisegebieden.

Rijnstate. Voorop in zorg voor jou.

Rijnstate wil vooroplopen. Daarom werken we voortdurend aan manieren om onszelf en onze dienstverlening merkbaar te verbeteren. En als we geloven dat iets inderdaad tot betere zorg kan leiden, dan gaan we er ook echt voor.

We willen vernieuwingen realiseren die tastbaar zijn. Dus wetenschap en onderzoek inzetten die ertoe doen in de praktijk. Om onze zorg op alle fronten steeds prettiger, soepeler en effectiever te maken. Op een heel menselijk niveau.

Met andere woorden: voor jou.

Wat willen we de komende jaren bereiken?

De komende jaren blijven we ons steeds meer ontwikkelen tot een kennis- en expertisecentrum. Vanuit dit expertisecentrum zetten we ons in om de gezondheid van de inwoners van de regio te verbeteren. De gezondheid van onze patiënten kunnen we door digitale ontwikkelingen steeds meer op afstand in de gaten houden. Alleen om gebruik te maken van dure, medische apparatuur of om een ingewikkelde medische behandeling te ondergaan, komen patiënten naar ons ziekenhuis toe. Het ziekenhuis krijgt de rol van coach die samen met een netwerk van zorgpartners (zoals huisartsen, wijkteams en mantelzorgers) mensen helpt om gezond te blijven en te worden.

De rol van het ziekenhuis verandert dus. Lees alles over de ambities van Rijnstate voor de komende jaren.

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.