1. Stage verpleegkunde
Rijnstate leerling verpleegkundige bij pop

Stage verpleegkunde

Een stage bij Rijnstate is een uitstekende manier om kennis te maken met de verpleegkundige praktijk in het ziekenhuis. We bieden je verdieping in de verpleegkundige vakken en ondersteunen je in je leerproces. Tegelijkertijd draag je met jouw schoolopdrachten en onderzoeksvragen een steentje bij aan de verbetering van de zorg in het algemeen en die van Rijnstate in het bijzonder. Verpleegkundig onderzoek en evidence-based practice vinden wij belangrijk om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Tijdens je stage bij Rijnstate krijg je dan ook de gelegenheid om verpleegkundig onderzoek te doen naar relevantie vraagstukken uit de praktijk.

Binnen Rijnstate kun je stage lopen op een chirurgische/snijdende afdeling, waar je bijvoorbeeld leert hoe je patiënten begeleidt tijdens de pre- en postoperatieve zorg. De stage kan ook plaatsvinden op een beschouwende afdeling, waarbij je veel verschillende ziektebeelden voorbij ziet komen. Enkele afdelingen zijn leerafdelingen. Dit betekent dat je met medestudenten, onder supervisie van een verpleegkundige, steeds meer verantwoordelijkheid krijgt over de zorg voor een patiënt. Op welke afdeling je uiteindelijk stage gaat lopen, hangt af van de beschikbare stageplekken.

Het aantal beschikbare verpleegkundige stageplekken binnen Rijnstate is beperkt. Met de HAN, CHE en ROC Rijn IJssel hebben we afspraken gemaakt over het aanbieden van stageplekken aan verpleegkundestudenten. Studeer je aan een van deze opleidingsinstituten en wil je graag op stage binnen Rijnstate? Zoek dan contact met het stagebureau van je opleiding. Studeer je aan een ander opleidingsinstituut, dan kun je bij ons helaas niet je verpleegkundige stage lopen. Na je afstuderen nodigen we je uiteraard van harte uit om te solliciteren op een van de vacatures.

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.