1. Vrijwilligers
Vrijwilliger bij aanmeldzuil

Vrijwilligers

Om onze patiënten en bezoekers te helpen bij het snel vinden van hun weg binnen het ziekenhuis of een kopje koffie aan te bieden, zijn onze vrijwilligers van onschatbare waarde. Lijkt het je leuk om zinvol werk te doen naast je gewone baan of gewoon omdat je daar tijd en ruimte voor hebt? Neem dan snel contact met ons op! We zoeken enthousiaste en representatieve vrijwilligers.

Wie ben jij?

Gastvrijheid vinden we erg belangrijk. Als gastvrij persoon herken je dat. Je weet wanneer iemand hulp nodig heeft en wanneer je juist wat afstand moet nemen. Als vrijwilliger bij Rijnstate zul je veel staan en lopen. Het is daarom belangrijk dat je fysiek en mentaal gezond bent.

Daarnaast:

  • heb je een positieve, servicegerichte en gastvrije instelling;
  • ben je integer, respectvol, geduldig en benaderbaar;
  • ben je representatief, zelfstandig en kun je goed werken in teamverband;
  • en ben je bereid om een dagdeel (of meerdere dagdelen) te werken.

Hoe ziet een functie als vrijwilliger eruit?

Binnen Rijnstate werken bijna 400 vrijwilligers en dit aantal groeit nog steeds. Onze vrijwilligers verrichten werkzaamheden op onze locaties in Arnhem, Zevenaar en Velp. Dit gebeurt op verschillende plekken, bijvoorbeeld op de Spoedeisende Hulp (SEH), de Algemene Opname Afdeling (AOA), poliklinieken en verpleegafdelingen, in de centrale hal en bij kinderopvang ’t Ballonnetje.

Ook de functies van een vrijwilliger zijn er wisselend. Je kunt denken aan een functie als gastvrouw of gastheer bij de hoofdingang, het helpen van patiënten bij de aanmeldzuilen, begeleiding in de kinderopvang, verzorging van bloemen en allerlei andere activiteiten. De vrijwilligers worden aangestuurd door twee coördinatoren.

Het is belangrijk om te weten dat vrijwilligerswerk gebeurt op vrijwillige basis, maar niet vrijblijvend is. Onze patiënten en bezoekers moeten natuurlijk op je kunnen vertrouwen.

Meteen solliciteren

Ben je enthousiast en wil je meteen solliciteren? Dat is erg fijn! Voor een sollicitatie kun je telefonisch contact opnemen met onze coördinatoren vrijwilligers Astrid Gerritsen en Mariëtte Sloot. Zij kunnen je precies vertellen hoe de procedure verder verloopt. Je hoeft geen sollicitatiebrief te schrijven of cv aan te leveren. Dat scheelt je dus een hoop werk!

Wel vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) in te leveren. De kosten hiervan moet je zelf voorschieten, maar krijg je daarna snel weer van ons terug. Zonder VOG mogen wij je helaas niet inzetten als vrijwilliger. Als we je VOG hebben ontvangen, kun je daarna bijna direct aan de slag!

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over een functie als vrijwilliger bij Rijnstate? Neem dan contact op met Astrid Gerritsen of Mariëtte Sloot. Zij kunnen je alles vertellen. Ook lees je meer in onze folder 'Vrijwilligers Rijnstate'.

Contact

Astrid Gerritsen
Telefoonnummer: 088 - 005 7301
E-mailadres: agerritsen@rijnstate.nl

Mariëtte Sloot
Telefoonnummer: 088 - 005 6651
E-mailadres: msloot@rijnstate.nl

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.