1. Vrijwilligers
Vrijwilliger bij aanmeldzuil

Vrijwilligers

Om onze patiënten en bezoekers te helpen bij het snel vinden van hun weg binnen het ziekenhuis of een kopje koffie aan te bieden, zijn onze vrijwilligers van onschatbare waarde. Lijkt het je leuk om zinvol werk te doen naast je gewone baan of gewoon omdat je daar tijd en ruimte voor hebt? Neem dan snel contact met ons op. Binnen Rijnstate is vrijwel altijd plaats voor enthousiaste en representatieve vrijwilligers.

Wie ben jij?

Gastvrijheid vinden we erg belangrijk. Als gastvrij persoon herken je dat. Je weet wanneer iemand hulp nodig heeft en wanneer je juist wat afstand moet nemen. Als vrijwilliger bij Rijnstate sta en loop je veel. Het is daarom belangrijk dat je fysiek en mentaal gezond bent.

Daarnaast:

  • heb je een positieve, servicegerichte en gastvrije instelling;
  • ben je integer, respectvol, geduldig en benaderbaar;
  • ben je representatief, zelfstandig en kun je goed werken in teamverband;
  • en ben je bereid om een dagdeel (of meerdere dagdelen) te werken.

Hoe ziet een functie als vrijwilliger eruit?

Binnen Rijnstate werken bijna 400 vrijwilligers. Onze vrijwilligers verrichten werkzaamheden op onze locaties in Arnhem, Zevenaar en Elst. Dit gebeurt op verschillende plekken, bijvoorbeeld bij de Spoedeisende Hulp (SEH), poliklinieken en verpleegafdelingen en in de centrale hal.

Binnen Rijnstate hebben we verschillende functies of rollen voor vrijwilligers. Je kunt denken aan een functie als gastvrouw of gastheer bij de hoofdingang, het helpen van patiënten bij de aanmeldzuilen en allerlei andere activiteiten. De vrijwilligers worden aangestuurd door een coördinator. 

Het is belangrijk om te weten dat vrijwilligerswerk gebeurt op vrijwillige basis, maar niet vrijblijvend is. Onze patiënten en bezoekers moeten natuurlijk op je kunnen vertrouwen.

 

Momenteel hebben wij nog plek in onze Cliëntenraad. Kijk voor meer informatie op: Cliëntenraad Rijnstate zoekt nieuwe leden! (werkenbijrijnstate.nl)

Meteen solliciteren

Ben je enthousiast en wil je meteen solliciteren? Dat waarderen wij zeer! Voor een sollicitatie kun je telefonisch contact opnemen met onze coördinator vrijwilligers Astrid Gerritsen. Zij kan je precies vertellen hoe de procedure verder verloopt. Je hoeft geen sollicitatiebrief te schrijven of cv aan te leveren. Dat scheelt je dus een hoop werk!

Wel vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) in te leveren. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Zonder VOG mogen wij je helaas niet inzetten als vrijwilliger. Als we je VOG hebben ontvangen, kun je daarna bijna direct aan de slag! 

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over een functie als vrijwilliger bij Rijnstate? Neem dan contact op met Astrid Gerritsen. Zij kan je alles vertellen. Ook lees je meer in onze folder 'Vrijwilligers Rijnstate'.

Contact

Astrid Gerritsen
Telefoonnummer: 088 - 005 7301
E-mailadres: agerritsen@rijnstate.nl

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.