1. Solliciteren bij Rijnstate
werken bij rijnstate vacatures

Solliciteren bij Rijnstate

Heb jij interesse om te komen werken bij Rijnstate? Graag informeren we jou over hoe je bij Rijnstate kunt solliciteren en welke stappen we samen doorlopen, zodat we jou als nieuwe collega kunnen verwelkomen.

Baan kiezen

Je kunt op verschillende manieren bij ons solliciteren. Voor alle beschikbare banen bij Rijnstate plaatsen wij een vacature op deze website. Je kunt de vacatures onder meer filteren op vakgebied, opleidingsniveau en locatie. Zo krijg je direct een selectie van vacatures die voor jou interessant zijn.

Staat er geen passende vacature voor jou bij? Maak dan een job alert aan. Selecteer jouw vakgebied, opleidingsniveau en andere wensen. En vul je gegevens in. Je ontvangt dan onze nieuwe vacatures direct per mail. Elke dag of elke week, dat bepaal je zelf. Je kunt ons ook een open sollicitatie sturen.

Solliciteren

Om jouw sollicitatie goed te kunnen verwerken, hebben we het volgende van je nodig:

  • Je contactgegevens, zodat we je kunnen bereiken.
  • Een motivatiebrief, waarin je toelicht waarom je interesse hebt in de functie.
  • Een actueel cv.

In het online sollicitatieformulier van de vacature kun je jouw gegevens invullen en documenten uploaden. Je kunt ook solliciteren via je LinkedIn-profiel.

Procedure en regelzaken

Een sollicitatie bij Rijnstate bestaat uit een of meerdere gesprekken met een leidinggevende en/of een aantal collega’s uit het team. Soms sluit er ook een recruiter aan. Deze gesprekken hebben, naast kennismaken, als doel om te onderzoeken of er een match is tussen jou en de functie.

Is de eerste indruk positief? Dan kun je ook een dag(deel) meelopen op de afdeling waar je solliciteert. Zo krijg je een betere indruk van de baan en wij van jou. Vaak staat de mogelijkheid om mee te lopen al in de vacature vermeld. En zo niet, dan kun je hier tijdens een gesprek altijd naar vragen.

Voor sommige functies vragen we je om een assessment te doen. Daarmee toetsen we of jouw kennis en vaardigheden passen bij de eisen die worden gesteld aan de functie. Wanneer een assessment onderdeel is van de procedure, staat dit in de vacaturetekst.

In bepaalde gevallen vragen we om een referentie, bijvoorbeeld van een eerdere werkgever. Het is dus handig om alvast een of twee mensen hiervoor te vragen, zodat je hun gegevens met hun toestemming met ons mag delen.

De laatste stap is het arbeidsvoorwaardengesprek. Hierin zetten we de puntjes op de ‘i’. Naast je contractvorm en salaris, krijg je informatie over de cao en de aanvullende arbeidsvoorwaarden van Rijnstate. Ook regelen we samen de praktische zaken die nodig zijn om jouw baan bij Rijnstate officieel te maken, zoals de aanvraag van een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Voor sommige functies bij Rijnstate is het vereist dat je een aanvullend medisch onderzoek krijgt voordat je in dienst komt. Als dit voor jouw baan het geval is, helpen we jou bij het regelen van dit onderzoek. Rijnstate besteedt dit onderzoek uit en heeft geen inzicht in jouw medisch dossier.

Vragen?

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je bellen of mailen met de recruiter die bij de vacature staat vermeld. Heb je vragen over de inhoud van de functie? Stel ze dan aan de collega die hiervoor als contactpersoon bij de vacature staat genoemd.

Contract getekend?

Hartelijk gefeliciteerd en welkom! Wij zijn blij dat je voor Rijnstate hebt gekozen. We informeren jou stapsgewijs over werken bij Rijnstate. Nog vóór je eerste werkdag, op de dag zelf en natuurlijk in de maanden erna.