1. Eric-Jan van Elderen, CCU-verpleegkundige
Verpleegkundige hartbewaking/CCU bij patiënt aan bed

“Rijnstate heeft de zaken goed op rit ”

"Binnen Cardiologie werk ik afwisselend op twee afdelingen, EHH (Eerste Harthulp) en de CCU (Coronary Care Unit), in de volksmond hartbewaking genoemd. Bij de eerste vang ik o.a. de mensen op, vraag de klachten uit, verricht allerlei controles, maak een hartfilmpje, neem bloed af, sluit apparatuur aan en geef de benodigde medicatie. Op de CCU ben ik meer beschouwend bezig en verricht ik onder andere post-infarct zorg. Het mooie daaraan is dat je meer tijd hebt voor de patiënt. Die vindt het fijn als er iemand is die luistert. Een hartinfarct heeft vanzelfsprekend een grote impact op de patiënt en zijn naasten.

Het interessante aan mijn vak vind ik het acute en de complexiteit. Soms is het even rustig en dan komt er een reanimatie binnen. Of onverwacht gaat de conditie van een patiënt achteruit. ‘Met één druk op de knop heb ik dan alle parameters in beeld’ en weet ik – al dan niet in overleg met de cardioloog – wat we moeten doen. Ik kan dan écht het verschil maken en dat is mooi.

Als werkgever loopt Rijnstate voorop in scholing. Het ligt natuurlijk aan je eigen motivatie, maar er is alle ruimte om je blik te verruimen. Zo krijg ik nu de kans om reanimatietrainingen te gaan geven aan ander zorgpersoneel. Dat biedt me een nieuwe uitdaging waardoor het voor mij leuk blijft. Dus als je gemotiveerd bent biedt Rijnstate je alle kansen. Daar komt bij dat Rijnstate een goed en groot ziekenhuis is. Er gebeurt hier veel, we timmeren aan de weg en staan hoog op allerlei lijstjes. Bovendien is er veel aandacht voor het personeel zelf, bijvoorbeeld als je niet lekker in je vel zit of rugklachten krijgt. Ja, Rijnstate heeft de zaken goed op rit.” 

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.