1. Jeannet Dekker, SEH-verpleegkundige
Verpleegkundige op Spoedeisende Hulp

"Dankzij combi tussen het technische en het sociale hier helemaal op m'n plek!"

"Als SEH-verpleegkundige heb ik een afwisselend en veelzijdig beroep. Er komen hier allerlei soorten patiënten voorbij waarvoor vrijwel alle disciplines nodig zijn. ‘Urgentie’ is daarbij de gemene deler. Patiënten komen binnen via de huisarts of de ambulance. Afhankelijk van de ernst van de aandoening, vang je de patiënt op, en voer je – al dan niet samen met een collega en de SEH-arts – verpleegkundige zorg uit. De SEH-afdeling is een plek waarin je werkt in verschillende situaties, van eenvoudig tot hectisch, van laag tot hoog complexe zorg.

Doorgaans verblijven patiënten twee tot vier uur op de SEH, voordat ze doorgaan naar een verpleegafdeling of naar huis mogen. Familie en patiënt moet je goed uitleggen wat er aan de hand is en hoeveel tijd alles kan gaan duren. Daarbij gaat het erom mensen zoveel mogelijk gerust te stellen. Het is de combi tussen het sociale, technische, het samenwerken en de dynamiek die ervoor zorgt dat ik in deze functie helemaal op mijn plek ben. Wat daarbij helpt is dat Rijnstate een topklinisch ziekenhuis is met een grote SEH waar veel gebeurt. Zo beschikken we bijvoorbeeld over een aparte kinderhoek en zijn er 24/7  SEH-artsen aanwezig. Hierdoor kunnen we de zorg leveren waar ik voor sta.

Los van mijn werk, ervaar ik Rijnstate als een fijn ziekenhuis. De faciliteiten zijn prima en er zijn mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Daarnaast krijg ik de ruimte om ook een neventaak uit te voeren als coördinator voor rampenoefeningen. Erg leuk om te doen. “

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.