1. Spoedeisende Hulp (SEH)

Spoedeisende Hulp

Met 40.000 patiënten per jaar is de Spoedeisende Hulp van Rijnstate in Arnhem een van de grotere SEH’s van Nederland. We hebben 20 kamers met bewakingsmogelijkheden, een traumakamer en 4 traumabedden. Daarnaast hebben we een aparte kinder-SEH met 4 bedden waarin we nauw samenwerken met kinderartsen en kinderverpleegkundigen. We beschikken over state-of-the-art faciliteiten; een eigen echo-apparaat, een Servo beademingsmachine en een CT-scanner. Lijkt het je interessant bekijk dan zeker deze pagina en onderstaande film.

 

  

Eén team, één doel

Binnen Rijnstate ben je als SEH-arts medisch verantwoordelijk en kun je je vak in de volle breedte uitoefenen. Je staat er bij ons ook nooit alleen voor. Wij werken samen als een team. En dat teamgevoel zie je terug in de werksfeer. Die is gewoon prettig en collegiaal.

Een vakgroep met positie

De vakgroep Spoedeisende Geneeskunde (SEG) bestaat momenteel uit 11 vakgroepleden waarmee we een 24-uurs dekking op de Spoedeisende Hulp (SEH) realiseren. De vakgroep wordt ondersteund door 4 AIOS en 12 ANIOS, aangevuld met arts-assistenten van de diverse specialismen. Onze ambitie is een sleutelrol te vervullen in de positie van de acuut zieke patiënt. Tegelijkertijd zorgen we ook goed voor onszelf. We hebben een serieus levensfasebeleid en monitoren regelmatig of iedereen nog lekker in zijn of haar vel zit.

De vakgroep SEG is goed ingebed binnen de ziekenhuisorganisatie en wordt actief gesteund door zowel de medische staf als het ziekenhuisbestuur. Al onze SEH artsen zijn lid van de medische staf en hebben zitting in alle relevante ziekenhuiscommissies. Ook de posities van opleider en medisch manager worden door vakgroepleden ingevuld.

 

Huisartsenpost Rijnstate

Sinds begin 2019 is direct naast de SEH de huisartsenpost Arnhem-Noord gevestigd en beschikken we over een gezamenlijke balie. Hierdoor zijn de lijnen met de huisartsen veel korter geworden en werken sneller en effectiever samen. Ook hebben we goede afspraken met ondersteunende diensten en met de Acute Opname Afdeling, waardoor we zelden een SEH-stop hebben en ons hoge zorgniveau kunnen vasthouden. Ook hebben we hiermee het aantal zelfverwijzers behoorlijk teruggedrongen en komen patiënten op de juiste plek terecht.

 

“We hebben als SEH-artsen onze plek verdiend en worden echt gezien als medisch specialist ”

Joris Holkenborg, SEH-arts: “Ik zie onze SEH als een totaalpakket. We zien hele zieke patiënten met veel verschillende soorten ziektebeelden. We hebben goede relaties met de acute spelers, de juiste materialen en faciliteiten en hebben kennis en  kunde in huis. We beschikken

bijvoorbeeld over onze eigen beademingsapparatuur voor non-invasieve beademing, zodat we niet direct de IC hoeven te bellen. Ook hebben we moderne echoapparatuur en kunnen we zelf sedaties verrichten bij volwassenen en kinderen. Hierdoor kunnen we veel zorgvragen van patiënten zelf oplossen.”

Benieuwd naar de rest van het verhaal van Joris? Klik dan hier.

Opleidingsziekenhuis

Rijnstate is een groot opleidingsziekenhuis. Als vakgroep hebben we dan ook een actieve rol in het opleiden van AIOS, co-assistenten en verpleegkundigen. Meer weten? Scrol dan helemaal naar beneden en lees dan de verhalen van AIOS Nienke en SEH-verpleegkundige Lisa.

  

Wonen in Arnhem

In de regio Arnhem is het heerlijk wonen. De huizenprijzen zijn in vergelijking met de Randstad een stuk gunstiger en de natuur – met bijvoorbeeld de Hoge Veluwe en de Posbank om de hoek - is hier fantastisch. Je zit eigenlijk meteen in de bossen. Qua kunst, cultuur en uitgaan is hier voldoende te doen. 

Zo is Arnhem in het verleden verkozen tot mode- en winkelstad van Nederland en bekend van landelijke trekkers als het Sonsbeekpark, Openluchtmuseum, Burgers Zoo en het Gelredome. Ook is stad goed ontsloten per trein en auto. Binnen een goed uur zit je in Amsterdam en binnen een half uur op de Duitse A3.

Nienke Hoogkamp, AIOS en Lisa Jansen, verpleegkundige.

De collega's van de SEH

“Mijn innovatieve collega’ s zorgen voor een fijn opleidingsklimaat.”

Nienke, AIOS: “Werken op de SEH bij Rijnstate past bij mijn karakter. Ik houd van een uitdaging en vind het spannend om niet te weten hoe mijn dag eruit gaat zien. Voor mijn opleiding tot specialist ben ik speciaal teruggekomen naar Rijnstate, vanwege mijn eerdere ervaring met Rijnstate. Het acute en het brede aanbod van patiënten vind ik erg interessant. Van een gevallen dame tot een sepsis en een motorongeluk op een dag; dat betekent  direct schakelen en snel beslissingen durven nemen.” 

“Het samen-gevoel is bij ons cruciaal. Op een SEH kun je niet alleen werken.”

Lisa, SEH-verpleegkundige: “Rijnstate is een topklinisch ziekenhuis en onze dienstverlening op de SEH van topklinisch niveau. In mijn werk als SEH-verpleegkundige, zie ik dan ook veel verschillende soorten ziektebeelden voorbij komen. Hierdoor is mijn werk erg divers en kan ik het vak in de volle breedte uitoefenen. De complexiteit is vaak hoog en elk kwartier is anders. Soms krijgen we een telefoontje: ‘De ambulance komt zo met een hele zieke patiënt, staan jullie klaar?’. Dan gaat er gelijk een knop om.”

Onze banen

Kom werken op de SEH!

Wil jij ook werken bij Rijnstate?
Kies jouw vakgebied

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.