1. SEH Lisa Jansen

“Het samen-gevoel is bij ons cruciaal. Op een SEH kun je niet alleen werken.”

Lisa Jansen (SEH-verpleegkundige): "Rijnstate is een topklinisch ziekenhuis en onze dienstverlening op de SEH van topklinisch niveau. In mijn werk als SEH-verpleegkundige, zie ik dan ook veel verschillende soorten ziektebeelden voorbij komen. Hierdoor is mijn werk erg divers en kan ik het vak in de volle breedte uitoefenen. De complexiteit is vaak hoog en elk kwartier is anders. Soms krijgen we een telefoontje: ‘De ambulance komt zo met een hele zieke patiënt, staan jullie klaar?’. Dan gaat er gelijk een knop om.”

Eén team, één doel

“De artsen en verpleegkundigen zijn collegiaal en sociaal. We moeten zowel solistisch als samen kunnen werken en hier snel tussen kunnen schakelen. Ondertussen zorgen we goed  voor elkaar. We kunnen bij elkaar terecht als we niet weten wat we met een situatie aan moeten en er is altijd overleg. Fijn om er als team te staan als er heftige dingen gebeuren. We kunnen dit dan met het hele team nabespreken en ventileren. Dat samen-gevoel is bij ons cruciaal. Op een SEH kun  je niet alleen werken: het is echt één team, één doel.”

Goed contact met de artsen

“Tussen artsen en verpleegkundigen is de communicatie erg laagdrempelig en is er weinig hiërarchie. Onze artsen zijn taakgericht en sturend, maar niet directief. Het goede contact met de artsen draagt ook bij aan mijn ontwikkeling. Het is heel leerzaam voor mijn medische kennis en zorgt voor een goede samenwerking.”

Er wordt flink geïnvesteerd in ontwikkeling

“Het is bij ons hard werken, maar je krijgt er heel veel voor terug. Onze SEH biedt een fijne leeromgeving, waar flink wordt geïnvesteerd in opleiding en ontwikkeling. De ervaren collega’s doen er alles aan om de mensen in opleiding te begeleiden. Naast de collega’s die met een opleiding bezig zijn, probeert iedereen van elkaar te leren. Elke dag start met een opstartmomentje, waar er een spel wordt gespeeld tussen de artsen en verpleegkundigen. Dit is zowel om te blijven leren als om een boost te geven aan de dienst. Ik zie dit als een groot onderdeel van onze cultuur.”

 

Binnenkort verschijnt hier een korte film over het werk van Lisa bij Rijnstate.
Ben je benieuwd? Houd dan onze
Facebookpagina in de gaten.

Meer weten over onze SEH of benieuwd naar verhalen van collega's?
Klik dan hier

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.