1. Recovery-PACU

Recovery-PACU

De Recovery en Post Anesthesia Care Unit (PACU) maken deel uit van het Operatie Kamer Complex (OKC) dat sinds 2017 ingrijpend wordt verbouwd. In de loop van 2021 wordt het complete project opgeleverd. In ons OKC ontvangen wij dagelijks ongeveer 60 operatiepatiënten, inclusief spoed-patiënten. Dat komt neer op ongeveer 20.000 electieve patiënten en ongeveer 2500 spoedoperaties per jaar. 

Het OKC

Het OKC van Rijnstate bestaat uit 12 operatiekamers in Arnhem, vier in Zevenaar en drie in Velp. In Arnhem zijn momenteel nog twee extra operatiekamers in aanbouw. De holding van ons OKC heeft drie kamers voor het toedienen van locoregionale anesthesie. Dit worden er uiteindelijk zes. Tevens beschikken we  over een zaal waar we zes patiënten kunnen voorbereiden op de operatie.

 

Verbouwing Recovery en PACU

Onze Recovery in Arnhem bestaat momenteel uit 14 bedden, maar na de verbouwing zijn dat er 18. In Velp beschikken we over drie en in Zevenaar over 11  recoverybedden. Heel blij zijn we met de oplevering in september 2019 van de PACU in Arnhem met 8 bedplekken. Hierdoor kunnen we patiënten die dat nodig hebben tot 24 uur post-operatieve zorg verlenen, waarbij nabeademing tot de mogelijkheden behoort. Behalve prettiger voor de patiënt, biedt dat extra diepgang en uitdaging in het werk van onze PACU-verpleegkundigen in Arnhem. Wanneer een patiënt langer dan 24 uur op de PACU moet verblijven, wordt deze overgeplaatst naar de MC of IC.

 

Extra afwisseling in je werk?

Wil je extra afwisseling in je werk? In dat geval bestaat er de mogelijkheid om te rouleren met de IC; andersom gebeurt dit ook. Ook kun je het werken op de Recovery/PACU combineren met het werken op de Preoperatieve Screening (POS).

Veel opleiding- en ontwikkelingsmogelijkheden

Een aantal verpleegkundigen in ons team houdt zich bezig met bijscholingen. Je kunt dan denken aan beademing en voorbehouden handelingen, maar ook scholing met de anesthesie en chirurgie. In mei organiseren we voor iedereen die werkzaam is op het OKC van Rijnstate onze jaarlijkse OK-dagen. De ene dag staat in het teken van de bedrijfshulpverlening en voorbehouden handelingen. Op de andere dag vindt een leuk uitje plaats, meestal met een educatief karakter. Daarnaast kun je de nu volgende  mogelijkheden benutten om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Zo organiseren we twee keer per jaar BLS- en PBLS-trainingen en voor de jaarlijkse ALS training is er een inschrijfmogelijkheid samen met de anesthesie. Ook kun je deelnemen aan de zogenaamde refereeravonden van onze anesthesiologen, waarvoor zowel onze PACU-verpleegkundigen, recoveryverpleegkundigen als  anesthesiemedewerkers worden uitgenodigd.

Simulatietrainingen

In Velp beschikken we over een simulatiecentrum waar we 1 keer in de 2 jaar onze OK-medewerkers middels een simulatieoefening trainen hoe te reageren tijdens acute situaties. Het Rijnstate Simulatiecentrum organiseert simulatietrainingen om de competentie en met name de teaminteractie van de medische teams te verbeteren. Het doel hiervan is om de patiëntveiligheid te verhogen. Daarnaast merken wij dat hierdoor het werkplezier en zelfvertrouwen van onze medewerkers toenemen. Kortom, we bieden je veel mogelijkheden om jezelf inhoudelijk te verdiepen en je vakkennis te verbreden.

Ruilen is geen probleem

We vinden het belangrijk dat je zoveel mogelijk kunt werken op de dagen en tijdstippen die jij het prettigste vindt. De minder favoriete momenten verdelen we in goed overleg. Op de weeklijst kun je zien of en wanneer je op de Recovery en/of de PACU werkt. Er zijn verschillende tijdstippen waarop je dagdienst kan beginnen. Dit varieert van 7.15 uur tot 10.45 uur. De avonddienst start om 15.15 uur en de nachtdienst om 23.00 uur. Ruilen is bij ons nooit een probleem.

Wil je recovery-/PACU-verpleegkundige worden?

Wanneer je kiest voor de locatie Arnhem, krijg je de functiebenaming PACU-verpleegkundige. Ga je werken in Zevenaar of Velp dan ben je recoveryverpleegkundige. Dit komt omdat we in Zevenaar en Velp niet over een PACU beschikken en in Arnhem wel. Per jaar leidt Rijnstate zes leerlingen op tot recovery-/PACU-verpleegkundige. De opleiding vindt plaats in het Radboud Health Academy en duurt één jaar. De opleiding bestaat uit drie modules: Basis Acute Zorg, generieke acute zorg en specifiek recovery. Tijdens de opleiding loop je stage op de IC, CCU, anesthesie en de kinderafdeling.

Dagje sfeerproeven

Ben je inmiddels net zo enthousiast als wijzelf? Dan nodigen we je uit om te solliciteren op de openstaande vacature(s). Heb je eerst behoefte aan meer informatie? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Sjors Rommers, hoofd van de afdeling Recovery/PACU. T. 088-005 7134. E. SRommers@rijnstate.nl. Er is altijd een mogelijkheid om een dag of dagdeel mee te lopen om de sfeer te proeven. Onze collega's Marna en Albert-Jan geven je onder dit tekstblok alvast een eerste indruk. 

Albert-Jan van Schaik en Marna van Velzen, Recovery-/PACU-verpleegkundige

De collega's van de afdeling Recovery-PACU

“Bij Rijnstate vragen ze hoe het met je gaat als je een week ziek bent geweest”

Albert-Jan werkte 23 jaar als IC-, SEH- en PACU-verpleegkundige bij een UMC voordat hij naar Rijnstate overstapte. Een goede zet wat hem betreft: “Bij Rijnstate is het veel persoonlijker. Hier vraagt een arts hoe het met je is als je een week ziek thuis bent geweest. In mijn vorige baan werkte ik vaak met mensen die ik eigenlijk amper kende.”

“Vanwege heimwee ben ik na mijn vertrek bij Rijnstate weer teruggekomen”

Marna van Velzen is een overtuigd Recovery-/PACU-verpleegkundige. Ooit startte ze als longverpleegkundige, maar toen ze een opleidingsplek op de Recovery voorbij zag komen, besloot ze spontaan te solliciteren. “En toen ik eenmaal dat blauwe pak aanhad, wilde ik dat niet meer uittrekken”, zegt ze enthousiast. Al werd dat enthousiasme nog wel een keer op de proef gesteld.

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.