1. Radiologie & Nucleaire Geneeskunde

Radiologie & Nucleaire Geneeskunde

Onze vakgroep Radiologie & Nucleaire Geneeskunde bestaat uit een team van enthousiaste, gedreven en gemotiveerde medisch specialisten die op een prettige manier samenwerken. Dat betekent dat we hard werken zonder elkaar uit het oog te verliezen. Zo bewaken we een gezonde balans tussen werk en privé. Als vakgroep bieden we ruimte voor collega’s die niet alleen excelleren in hun vak, maar die ook waarde hechten aan goede communicatie, zelfstandigheid en teamgeest.

Samen met onze fellows, arts-assistenten, physician assistants en zelfstandig werkend echolaboranten verzorgen wij de radiologische en nucleair geneeskundige beeldvorming en behandelingen in de wijde omgeving van Arnhem. Onze ambities zijn groot: wij willen voorop lopen in innovatieve en toegewijde zorg. We willen een aantrekkelijke, inspirerende werkomgeving bieden met een veilig opleidingsklimaat; een plek waar professionals kunnen excelleren in innovatie, hoog-complexe zorg en in de basiszorg voor de patiënt en zijn omgeving. Onze zorg moet ertoe doen!

Excellente zorg

Onze speerpunten binnen de abdominale radiologie zijn de bariatrie, de oncologie en inflammatoire darmziekten. Op alle fronten streven we state-of-the-art diagnostiek en behandeling na en willen we voorop lopen met nieuwe ontwikkelingen. Dit krijgt onder meer gestalte door de samenwerking van de nucleair geneeskundigen in de vakgroep met de andere specialismen betrokken bij oncologische urologie.

Rijnstate is een van de landelijke centra voor intra arteriële trombectomie (IAT) en behandeling van diep veneuze occlusies (DVO), uitgevoerd door de interventieradiologen. Het aantal behandelde patiënten neemt jaarlijks toe. Binnen het IAT-expertisecentrum is de samenwerking met de neurologen en vaatchirurgen zeer constructief. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de wetenschappelijke samenwerking met vaatchirurg prof. dr. M.M.P.J. Reijnen en Universiteit Twente.

De MSK-radiologen zijn gespecialiseerd in musculoskeletale echografie met bijbehorende interventies en sportradiologie. Vier van onze MSK-radiologen mogen zich High Performance Partner TeamNL noemen. Dit is een formele erkenning van NOC*NSF voor de behandeling van TeamNL-sporters. Hiermee dragen we bij aan de doorontwikkeling van topsportgeneeskunde in Nederland.

De uitstekende infrastructuur, waaronder een state-of-the-art 3T MRI, komt binnen de nauwe relatie met orthopeden, plastisch chirurgen en reumatologen goed tot zijn recht en zorgt daarbij voor continue hoogstaande kwaliteit.

Een van de speerpunten van de vakgroep is de multidisciplinaire schildklierzorg. Samen met endocrinologen en chirurgen wordt bepaald wat de beste behandeling is voor de patiënt. Als een van de eerste ziekenhuizen in Nederland is de vakgroep gestart met RFA-behandelingen van schildklierafwijkingen. Sindsdien neemt het aantal behandelingen jaarlijks toe en zijn meerdere neuro/hoofd-hals-radiologen opgeleid in deze methodiek.

Op het gebied van wetenschap is de vakgroep zeer actief. Momenteel zijn er meerdere promovendi werkzaam op de afdeling met vakgroepleden als (co)promotor, waaronder hoogleraar nucleaire geneeskunde prof. dr. W.J.G. Oyen. Jaarlijks publiceren de vakgroepleden tientallen artikelen.

De vakgroep heeft een technisch geneeskundige (TG’er) in dienst. Die houdt zich bijvoorbeeld bezig met het coördineren van de samenwerking met de opleiding technische geneeskunde van de Universiteit Twente en het initiëren van en participeren in wetenschappelijk onderzoek. Dit heeft onder andere geresulteerd in een subsidie van ZonMw. Ook onderzoekt de TG’er de toepassing van innovatieve ontwikkelingen in de medische beeldvorming. Meerdere keren per jaar ontvangt de vakgroep studenten technische geneeskunde voor een korte of langere (afstudeer)stage.

Elst

Met de opening van de nieuwbouwlocatie in Elst is onze afdeling uitgebreid met een CT, MR, mammograaf en een Dexa. Daarnaast uiteraard bucky en echo, waardoor in deze regio een volledig pakket aan medische beeldvorming wordt aangeboden. Dit geeft een nieuwe impuls aan onze dienstverlening en groeiende praktijk. In Elst is tevens een Spoedpolikliniek Pijn op de borst ingericht volgens het one-stop-shop-principe. Daarbij vinden op één dag een consult cardioloog, een ECG, een echo van het hart en een CT coronaire plaats, en de uitslagen worden dezelfde dag besproken met de patiënt.

Integrale samenwerking

De integratie en samenwerking tussen radiologie en nucleaire geneeskunde is voor ons vanzelfsprekend en heeft geleid tot integrale verslaglegging van niet alleen de PET-CT-onderzoeken maar ook van MSK- en cardiale onderzoeken. Sinds de realisatie van een klasse C-laboratorium beschikt de afdeling Nucleaire Geneeskunde over eigen productiefaciliteiten van Ga-68 radiofarmaca.

Rotational fellowship

Rijnstate is een groot opleidingsziekenhuis. Als vakgroep hebben we dan ook een actieve rol in het opleiden van AIOS en (keuze) co-assistenten. Ben jij in je laatste jaar van je opleiding Radiologie en wil je jouw kennis en kunde van één of meerdere vakgebieden na je opleiding vergroten? Onze vakgroep biedt jonge klaren de mogelijkheid om gedurende 1-2 jaar kennis en ervaring uit te breiden middels een ‘rotational fellowship’. Je kunt de inhoud van je periode als fellow in de vakgroep zelf samenstellen middels modules radiologie & nucleaire geneeskunde. Dit bieden we aan op alle aandachtsgebieden (behalve kinderradiologie). Een dergelijk ervaringsjaar is een goede aanvulling op je opleiding en is een groot pluspunt bij je latere sollicitaties. Voor de gebieden abdominale radiologie, MSK-radiologie en mamma-radiologie bieden we je een fellowship aan, waarbij je 60 procent van de werkzaamheden besteedt aan je fellowship-aandachtsgebied en 40 procent aan overige vakgebieden. Onze enthousiaste fellowshipopleiders begeleiden en coachen je gedurende je fellowship. Na afronding ben je voorbereid op je toekomst als gespecialiseerd radioloog, in combinatie met meerdere aandachtsgebieden.

Interesse?

Ben jij op zoek naar een werkplek vol afwisseling en inspiratie? En benieuwd wanneer er weer mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met Afke Heiërman, Vakgroepmanager Radiologie & Nucleaire Geneeskunde, via 088 – 005 8119 of aheierman@rijnstate.nl.

Alvast een kijkje achter de schermen van de afdeling? Volg Radiologie & Nucleaire Geneeskunde op Instagram!

Radioloog maakt echo buik
Vacatures

Kom bij ons werken

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.