1. Marketing & Communicatie

Marketing & Communicatie

Aan de hand van een aantal vastgestelde thema’s communiceren we structureel met patiënten, inwoners, pers, huisartsen en stakeholders, zoals vakgroepen, zorgverzekeraars, gemeenten en belangengroepen. We adviseren en begeleiden de Raad van bestuur, managers en leidinggevenden over en bij uiteenlopende communicatievraagstukken, ontwikkelen campagnes, schrijven teksten, verzorgen allerhande communicatiemiddelen, begeleiden de organisatie van evenementen en zijn verantwoordelijk voor de pers en alle online communicatie, waaronder het beheer en de ontwikkeling van websites, apps en social media. Een taak die we met verve invullen met 3 communicatieadviseurs, 5 contentspecialisten, 1 marketingadviseur, 1 adviseur arbeidsmarktcommunicatie, 1 woordvoerder, 1 medewerker evenementen en de manager Marketing & Communicatie. De meeste opdrachten voeren we samen uit, zodat we de expertise van elk teamlid zoveel mogelijk benutten.

 

Een informeel team van aanpakkers

Kies je voor ons, dan kies je niet voor ‘een gespreid bedje’. Er is namelijk nog veel te ontdekken, vernieuwen en ontwikkelen. En dat met beperkte middelen. De sfeer op de afdeling is informeel. We vieren samen onze verjaardagen, hebben twee keer per jaar een afdelingsuitstapje en gaan geregeld samen lunchwandelen in het nabijgelegen Park Sonsbeek. We werken in wisselende samenstelling deels vanuit huis - al hebben we dagelijks contact met elkaar via Microsoft Teams.

Ons team is er een dat van aanpakken weet. De coronacrisis stelde ons flink op de proef, maar haalde tegelijkertijd het beste in ons naar boven. Het heeft gezorgd voor dynamiek, betere onderlinge samenwerking en de ontwikkeling van nieuwe communicatiemiddelen, waaronder de lancering van online webinars en evenementen. We werken contentgedreven. Dat wil zeggen dat we onze communicatie richten op een aantal thema's en dat we de lead nemen in het opbouwen van onze reputatie met behulp van reputatie- en issuemanagement. Deze manier van werken geeft ons richting als team, en intern weten onze stakeholders ons goed te vinden. 

Wil je weten hoe onze collega's Rijnstate en onze afdeling ervaren? Lees dan hieronder de verhalen van Niels en Galiëne.

Niels Hovestad, contentspecialist en Galiëne Pott, communicatieadviseur

De collega's van Marketing & Communicatie

"Als contentspecialist zorg ik dat informatie voor patiënten, bezoekers en medewerkers beschikbaar is op het moment dat zij dat nodig hebben"

“Als contentspecialist zorg ik er samen met mijn collega’s voor dat alle informatie over Rijnstate te vinden is en dat deze steeds actueel is. In de eerste plaats voor onze patiënten en bezoekers, maar ook voor onze medewerkers. Kort gezegd lever ik content aan patiënten, bezoekers en medewerkers op het moment dat zij dat nodig hebben. Ik werk samen in een gezellig team met contentspecialisten en communicatieadviseurs, waarin iedereen zijn eigen specialisme heeft. Daardoor kan ik altijd sparren met collega’s wanneer ik tegen een bepaald vraagstuk aanloop. Dit houdt mij scherp.’’

“Met de dagelijkse dynamiek van zorg kan ik alle aspecten van het communicatievak inzetten"

“Met de dagelijkse dynamiek van zorg kan ik alle aspecten van het communicatievak inzetten. Ik adviseer en begeleid alle managementlagen en medisch specialisten over de inzet van communicatie op verschillende gebieden. Tegelijk houd ik in de gaten welke thema’s er spelen waarmee ik Rijnstate op de kaart kan zetten. Werken in de frontlinie, in een betekenisvol vak, met aandacht voor mensen. Dat geeft me enorm veel voldoening. Ik voel me bevoorrecht dat ik op zo’n mooie plek mijn werk mag doen!”

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.