1. Dialyse

Dialyseafdeling

De afdeling Dialyse van Rijnstate bevindt zich op twee locaties. In Arnhem voeren we de complexe dialyses uit en in Zevenaar de laag complexe. Als dialyseverpleegkundige werk je doorgaans in wisselende diensten op beide locaties. We werken met verschillende behandeltechnieken en beschikken over de meest moderne apparatuur. Ook is onze werkomgeving in juli 2019 helemaal vernieuwd. In totaal behandelen wij op beide locaties 124 patiënten en circa 30 via thuisdialyse. Daarnaast beschikken wij over zeven overnachtingsplekken voor nachtdialyse die door 2 verpleegkundigen worden aangestuurd.

Betrokken en collegiaal

In totaal werken er circa 80 mensen op onze afdeling, waarvan 60 als verpleegkundige. We zijn een gemêleerd gezelschap van ervaren en minder ervaren collega’s, jong, oud, man, vrouw en diverse culturele achtergronden. We zijn een betrokken en collegiaal team en gaan voor elkaar door het vuur. En alles voor de patiënt. Een mooi voorbeeld hiervan is de actie die wij gestart zijn om bedfietsen aan te schaffen zodat onze patiënten tijdens het dialyseren in beweging blijven. Dit stelt hen bijvoorbeeld in staat om de Elfstedentocht of de Tour de France te fietsen of uiteenlopende fietstochten door Nederland te maken. Zelfregie vormt dan ook een belangrijke rode draad in de behandeling van onze patiënten. Wij zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit van leven toeneemt als wij patiënten helpen zelf grip te houden op hun eigen leven.

Uitstekende leeromgeving

Werken als dialyseverpleegkundige bij Rijnstate betekent werken op een plek waar je jezelf kunt zijn en jezelf kunt ontwikkelen. Bij ons krijg je alle ruimte om deel te nemen aan werkgroepen met verschillende aandachtsgebieden, mee te helpen met wetenschappelijk onderzoeken, het vak te verdiepen en het beste uit jezelf te halen. Wij bieden je dan ook een uitstekende leeromgeving.

 

'Live' muziek

Ben jij een gediplomeerd dialyseverpleegkundige en bespeel je een instrument, dan ben je helemaal van harte welkom bij ons! We vinden het namelijk leuk om af en toe onze patiënten te verblijden met een stukje live muziek. Dat dit soms leidt tot verrassende resultaten, vertelt onze verpleegkundige Inge Schenk-Vogel in haar verhaal onder aan deze pagina. 

Meer informatie over onze afdeling vind je ook op www.rijnstate.nl/dialyse.

Wim Oosterink en Inge Schenk-Vogel, dialyseverpleegkundigen

De collega's van de afdeling Dialyse

Wim Oosterink, dialyseverpleegkundige: “Ik heb een fantastische baan!”

Na zijn afstuderen op de HEAO, werkte Wim maar liefst 10 jaar in allerlei financiële functies. Omdat de cijfers hem niet boeiden, vertrok hij uiteindelijk naar Frankrijk om daar een bouwbedrijf op te zetten waarmee hij oude panden opknapte. Toen hij een kleine 10 jaar later opnieuw wat anders wilde, besloot hij in 2010 het roer om te gooien en te kiezen voor de Zorg. Een branche die al langer zijn interesse had. “Ik heb nu een fantástische baan als dialyseverpleegkundige bij Rijnstate”.

Inge schenk, dialyseverpleegkundige: “We hadden laatst een patiënt die weer ging praten door onze muziek”

“Werken op de Dialyse is zoveel meer dan alleen maar het aanprikken”, vertelt Inge Schenk-Vogel enthousiast. “Op de Dialyse heb je te maken met chronische patiënten waarmee je echt een band kunt opbouwen en die waarderen wat je doet. Ze zijn 3 á 5 keer per week voor een dialyse van enkele uren op de afdeling en dat jarenlang. Als vanzelf heb je het dan over van alles, zoals hun angst, de impact van de ziekte op hun leven, maar ook gewoon hoe de tuinbonen erbij staan in de volkstuin.”

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.