1. Acute opname afdeling (AOA)

Acute opname afdeling (AOA)

Dit is dé plek om ervaring op te doen in acute zorg. Op onze afdeling verblijven gemiddeld 56 patiënten. Het enige dat zij met elkaar gemeen hebben, is dat ze met spoed zijn opgenomen én binnen 48 uur weer zullen vertrekken.

De AOA is de schakel tussen de reguliere verpleegafdelingen en de specialistische afdelingen, zoals de SEH. Dag en nacht komen er nieuwe patiënten binnen via de Spoedeisende Hulp (SEH). Ons streven is om de patiënt binnen 48 uur met ontslag te kunnen laten gaan of een overplaatsing naar een andere afdeling te realiseren.

Het team

Het jonge en dynamische team van verpleegkundigen beschikt over veel kennis en ze leren continu van elkaar. De helpenden in het team ondersteunen ons bij de zorg voor patiënten en de opvang van naasten die op bezoek komen. En een aantal kundige collega’s regelen de administratieve taken die voortvloeien uit het intensieve patiëntverkeer. Afdelingshoofd Jildou Smilde stuurt de afdeling aan.

Leerplek

Leren en ontwikkelen zijn belangrijke speerpunten op de AOA. Zo kun je deelnemen aan werkgroepen en (interne) trainingen en opleidingen volgen. Onze praktijkopleider, kwaliteitsfunctionaris en afdelingscoach ondersteunen jou bij je (persoonlijke) ontwikkeling. Je krijgt dagelijks te maken met de meest uiteenlopende zorgvragen en ziektebeelden. Hierdoor leer je veel in korte tijd en deze ervaringen neem je mee in je verdere loopbaan. Dat maakt de AOA een kweekvijver voor ambitieuze verpleegkundigen die hun ontwikkeling niet alleen op verpleegkundig gebied, maar ook op persoonlijk vlak willen uitbreiden, zoals Nathalie.

Springplank

Op de AOA geef je je loopbaan als verpleegkundige een flinke impuls. We helpen jou om je competenties en vaardigheden stapsgewijs te vergroten. Zo kun je doorgroeien naar de functie van coördinerend verpleegkundige en/of uiteindelijk regieverpleegkundige. Onze collega Frank heeft deze stappen ook gezet.
Door te werken op de AOA leg je bovendien een stevige basis voor een vervolgstap als specialistisch verpleegkundige, bijvoorbeeld op de Spoedeisende Hulp (SEH) of de Intensive Care (IC). SEH-verpleegkundige i.o. Feike koos vanuit de AOA voor deze stap. Daarnaast kun als AOA-verpleegkundige ook aan de slag in de gezamenlijke flexpool van de AOA én de SEH. Zo kun je in beide werkvelden kennis en ervaring opdoen.

Thuisbasis

Wanneer jij als verpleegkundige stevig in je schoenen staat en houdt van hard werken, dan ben jij helemaal in je element op de AOA. Zeker als je geniet van afwisselende taken, resoluut kunt handelen en snel kunt schakelen tussen de verschillende behoeften van continu wisselende patiënten. Juist vanwege de hoge complexiteit verwachten wij dat je beschikt over minimaal 1 jaar klinische ervaring, voordat je ons team als vaste collega komt versterken.

Welkom!

Onze collega's Yki, Frank, Nathalie en Feike geven je in onderstaande video alvast een voorproefje van het werken op de AOA. Bekijk ook hun individuele AOA-ervaringen of volg ons team op Instagram. Wil je de sfeer ook van dichtbij proeven? Maak dan een afspraak met ons voor een meeloopdag via wervingenselectieAOA@rijnstate.nl.

Deze video wordt niet weergegeven, aangezien u nog niet akkoord bent gegaan met onze cookiepolicy.

Onze banen

Kom werken op de AOA!

Kom jij werken als verpleegkundige bij Rijnstate? Ontdek jouw mogelijkheden!
Verpleegkunde

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.