1. Rozemarijn Lourens, AOA-verpleegkundige
Verpleegkundige bij kar

“Op de AOA word je een betere verpleegkundige"

Rozemarijn Lourens: "Inmiddels werk ik drie jaar als verpleegkundige op de Acute Opname Afdeling (AOA). Een dynamische en afwisselende plek waar ik in aanraking kom met veel verschillende disciplines. Die dynamiek en afwisseling heeft te maken met de snelheid van werken en het feit dat patiënten hier maximaal 48 uur verblijven. Ondanks dat de AOA soms vrij hectisch is en patiënten maar kort op deze afdeling liggen, kan ik toch veel voor mensen betekenen. Dat zit hem in de kleine dingen. Even douchen, angst wegnemen, de ziekte erkennen en vooral veiligheid bieden. Door die oprechte aandacht voelen mensen zich vaak meteen weer wat beter."

Veel verantwoordelijkheid op AOA

"Wat mij in deze rol zo boeit is dat je als AOA-verpleegkundige zo veel verantwoordelijkheid hebt. Op de AOA hebben we namelijk geen eigen artsen. Bij opname wordt er een arts opgeroepen die er vaak niet meteen kan zijn. Natuurlijk ben ik hiervoor getraind, maar ondertussen moet je wel zelf handelen. Ik kan niet 'niks doen'. Al met al ben ik hierdoor enorm gegroeid en een betere verpleegkundige geworden."

Als topklinisch ziekenhuis investeert Rijnstate veel in opleidingen

"Ik heb heel bewust gekozen voor Rijnstate. Ik ben ambitieus en wil me ontwikkelen. Als topklinisch ziekenhuis investeert Rijnstate veel in opleidingen en biedt veel doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden. Zo kreeg ik vanwege mijn hbo-V achtergrond de kans om mee te denken in de ontwikkeltuin voor het vormgeven van de rol van regieverpleegkundige. Dat stimuleert mij. Verder pikt Rijnstate signalen van de werkvloer goed op. Ook al is er niet altijd meteen een oplossing, ik heb het gevoel dat er naar ons wordt geluisterd. Daarnaast zijn de lijnen kort waardoor je het gevoel hebt dat je het samen doet. Hierdoor heerst er een ongedwongen en fijne werksfeer!"

Werken als verpleegkundige bij Rijnstate?
Bekijk al onze vacatures

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.