1. Carl Wijburg, uroloog

"Het hoge volume van een groot ziekenhuis als Rijnstate maakt het mogelijk om je echt te specialiseren in een bepaald aandachtsgebied."

“Ik vind de urologie het leukste vak dat er is. Waarom? Omdat ik als uroloog zowel jonge als oudere patiënten behandel, omdat ik mensen met lastige problemen kan helpen, maar ook mensen met bijvoorbeeld kanker. Als uroloog doen we het grootste deel van het vooronderzoek zelf. En natuurlijk doen we de behandeling en de controles. Dat maakt dat je jarenlange contacten hebt met patiënten. Daarnaast vind ik de combinatie tussen poliklinische behandelingen, medicatie en chirurgie erg interessant.

Het mooie van werken bij Rijnstate is dat het een topklinisch ziekenhuis is. Hierin vervullen we een regionale functie. Het hoge volume van een groot ziekenhuis als Rijnstate maakt het mogelijk om je echt te specialiseren in een bepaald aandachtsgebied. In mijn geval is dat robotchirurgie. Ik heb ook collega’s die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld nierstenen of plasklachten. Zo hebben we een groot en compleet team waarin we alles op het gebied van urologie kunnen behandelen. Een kleiner ziekenhuis biedt wat dat betreft minder mogelijkheden: daar zijn teams vaak te klein om verder te specialiseren.”

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.