1. Anita Boersma, operatieassistent
OK-assistent bij instrumenten in operatiekamer

“Bij Rijnstate doen ze er alles aan om de kwaliteit van onze beroepsgroep hoog te houden”

Anita Boersma: “Als operatieassistent heb ik drie kerntaken: omlopen, instrumenteren en assisteren. Dat betekent dat ik het voorbereidende werk voor de ingreep doe, zoals het klaarzetten van de juiste instrumentensets en steriele afdekmaterialen. In mijn rol van omloop ben ik de schakel tussen het  steriele en onsteriele veld. Tijdens de ingreep geef ik de instrumenten aan en assisteer ik onder andere bij het openen van de wond, het zetten van klemmen, het op spanning houden van weefsel , het bedienen van de camera bij laparoscopische ingrepen en het hechten van de wond.”

Voortdurend vernieuwen en ontwikkelen

“Werken bij een topklinisch ziekenhuis als Rijnstate heeft veel voordelen. We doen laag- en hoogcomplexe ingrepen. Op ons vernieuwde Operatiekamercomplex (OKC)  kun je werken binnen alle vakgebieden, enkele vakgebieden of als vakspecialist op een specifiek vakgebied. Wat ik zo mooi vind aan mijn vak, is dat ik echt een bijdrage kan leveren aan het welzijn van de patiënt. Een patiënt legt zijn lot in onze handen in het vertrouwen dat hij of zij de OK zo goed mogelijk verlaat. Dat schept een verantwoordelijkheid en een dynamiek waar ik me prettig bij voel. En mede dankzij de ambitie van Rijnstate om te blijven vernieuwen, heb ik ook een vak dat enorm in ontwikkeling is. Iets wat Rijnstate stimuleert met interne scholing. Zo doet Rijnstate er alles aan om de kwaliteit van onze beroepsgroep hoog te houden.”

Sfeer en samenwerking op het OKC is goed

“De sfeer op het OKC omschrijf ik als professioneel sympathiek. De lijntjes zijn kort en we gaan goed en informeel met elkaar om. We vormen echt een goed team. Ook hebben we inspraak in ons rooster. Mocht je een keer een dienst kwijt willen, dan is er altijd wel een collega die deze wil overnemen. In combinatie met goede arbeidsvoorwaarden en faciliteiten vanuit het Fitplein (gratis cursussen zoals meditatie en stresspreventie) is Rijnstate voor mij de ideale werkgever.”

Wil jij ook werken bij Rijnstate?
Vind jouw baan