1. Lale Yildirim, spreekuurassistente met verrichtingen gynaecologie

“Ik kan sommige artsen gewoon appen als ik een vraag heb.''

In de 8 jaar dat Lale bij Rijnstate in dienst is, heeft ze er al een hele loopbaan opzitten. Een loopbaan die in 2013 begon als stagiaire bij Dermatologie en zich nu - met tussenstappen via Orthopedie/Chirurgie/Traumatologie en KNO - bevindt bij Gynaecologie. Als spreekuurassistente met verrichtingen wel te verstaan, wat betekent dat Lale naast agendabeheer en het maken van afspraken, vooral de arts ondersteunt bij medische handelingen bij de patiënt. Bij Gynaecologie houdt ze zich o.a. bezig met het doen van uitstrijkjes, het bloeddrukspreekuur en het ringspreekuur.    

Veel doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden 

Lale gaat elke dag met veel plezier naar haar werk: “Het werken met verschillende doelgroepen en het feit dat ik mensen gedurende een langere periode blijf volgen in hun ziekteproces en hen daarbij kan helpen, vind ik erg leuk en leerzaam. Verder is Rijnstate een modern ziekenhuis met veel doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden. Je kunt allerlei opleidingen volgen, dagjes meelopen en leert heel veel in de praktijk omdat je allerlei ziektebeelden voorbij ziet komen. Dat geeft mij veel uitdaging. Wat ik ook leuk vind, is dat je als spreekuur/-doktersassistente in principe op elke afdeling kunt werken. Maar je moet de kansen die voorbij komen wél zelf pakken. Simpel gezegd: stevig in je schoenen staan en gewoon solliciteren als je op een andere afdeling een leuke functie ziet. Wat mij daarbij heeft geholpen is dat ik van mijn leidinggevenden altijd de ruimte heb gevoeld om die stappen te zetten. Daarnaast ben ik altijd goed opgevangen en ingewerkt als ik op een nieuwe afdeling ging werken.”

Laagdrempelige en toegankelijke cultuur  

De goede werksfeer binnen Rijnstate en de gelijkwaardige manier waarop artsen en het zorgpersoneel met elkaar omgaan, zijn voor Lale ook heel belangrijk. “We gaan regelmatig met elkaar lunchen in ons bedrijfsrestaurant en hebben zo nu en dan een poli-uitje met het gehele team. Daarnaast zien we elkaar buiten het werk. Denk aan een BBQ bij een arts thuis of een etentje. Al met al ervaar ik weinig hiërarchie tussen artsen en het zorgpersoneel. Het is écht ‘je en jij’. En sommigen kun je gewoon appen als je een vraag hebt. Dat laagdrempelige maakt het gewoon heel prettig om bij Rijnstate te werken.”    

Wil jij ook werken bij Rijnstate?
Kies jouw vakgebied

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.