1. Robbie Sweers: ooit metselaar, nu verpleegkundige op de hartbewaking

Robbie Sweers: ooit metselaar, nu verpleegkundige op de hartbewaking

Robbie Sweers, zelf ooit metselaar, nu verpleegkundige op de hartbewaking bij Rijnstate, herkent het probleem dat middelbare scholieren moeite hebben met de keuze van een beroep en wil dat doorbreken. Met de € 10.000,- won hij een regionale prijsvraag om personeelstekorten in de zorg terug te dringen, ontwikkelde hij een virtuele snuffelstage. Met een set VR-brillen in de hand wil Robbie de komende maanden middelbare scholen in de regio Arnhem op zoek naar vooral jongens in de leeftijd van 14 t/m 16 jaar te laten ervaren hoe stoer het werken in de zorg echt is.

De eerste keer dat hij echt een ziekenhuis van binnen zag was toen zijn vrouw zwanger was. Hij merkte op dat de zorg niet alleen bestaat uit pleisters plakken en koorts opnemen, maar dat snel kunnen handelen, discipline en het bedienen van complexe apparatuur cruciaal is. Hij wil met de VR-ervaring scholieren - en dan met naam jongens - zelf laten ervaren hoe het werken in de zorg echt is. De scholieren zijn in deze ervaring zelf de patiënt en volgen het volledige proces van zorgmedewerkers na een verkeersongeluk. Robbie gaat met zijn VR-ervaring de komende tijd op verschillende middelbare scholen langs in de omgeving.

Lees hier het uitgebreide interview dat Robbie onlangs had gehad met de Arnhemse Koerier.

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.