Flexeuro

Flexeuro is een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (MKSA), waarbij je je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk naar eigen wens kunt samenstellen. Dit werkt volgens het zogenaamde 'bronnen- en doelensysteem'.

Dit houdt in dat je de ene arbeidsvoorwaarde als bron kunt inzetten om daarmee een andere arbeidsvoorwaarde als doel te kunnen realiseren. Dit wordt 'verruilen' genoemd. Alle medewerkers binnen Rijnstate die onder de cao Ziekenhuizen vallen kunnen deelnemen aan de Flexeuro. Werknemers met een nul-urencontract vallen niet onder de cao Ziekenhuizen en kunnen derhalve niet deelnemen, met uitzondering van het verruilen van aanvullende reiskosten met de eindejaarsuitkering.

Deelnemen kan via MIJNHR, je eigen digitale personeelsdossier.

Bronnen en doelen
'Geldbronnen' die je in kunt zetten zijn je bruto salaris, je vakantiegeld en je eindejaarsuitkering maar je kunt ook 'tijdbronnen' inzetten zoals een deel van je PLB-uren, extra nog te werken uren of uren die je al extra gewerkt hebt. Deze bronnen kun je inzetten om doelen te verruilen voor bijvoorbeeld een (elektrische) fiets of elektrische scooter, een accu voor je elektrische fiets, je reiskostenvergoeding, etc. Uiteindelijk levert dit je een fiscaal voordeel op omdat het je netto minder geld kost. Het fiscale voordeel dat je kunt behalen door te verruilen is afhankelijk van je inkomen en het daaraan gekoppelde belastingtarief. Het belastingtarief dat voor het brutosalaris geldt, kan bovendien verschillen van het belastingtarief dat van toepassing is op vakantiegeld/eindejaarsuitkering (bijzonder tarief).

Voor meer informatie hierover kun je terecht bij het HR-servicepunt via hrservicepunt@rijnstate.nl of via 088-0057710.

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.