1. Webinar Nurse Talk

Samenwerking verpleegkundige en arts: waarom moeilijk doen als het samen kan?!

Webinar Nurse Talk - dinsdag 28 maart (20.00 -20.45 uur)

In deze aflevering bespreken we de samenwerking tussen verpleegkundigen en medisch specialisten. Goede samenwerking is van grote invloed op de kwaliteit en veiligheid van de patiëntenzorg. In hoeverre werken verpleegkundigen en artsen samen vanuit het principe: onze kennis is anders, maar we zijn gelijkwaardig? Wat is er nodig om goed te kunnen samenwerken? Hoe ga je ermee om als de verpleegkundige een ander advies heeft dan de arts? En op welke niveaus werken verpleegkundigen en artsen samen? Vragen waar we met onze tafelgasten aan de hand van een aantal concrete voorbeelden verder op ingaan. 

Wat staat er op het programma?

  • Met Petrie Roodbol, emeritus hoogleraar verplegingswetenschap bij UMCG, kijken we hoe de samenwerking tussen arts en verpleegkundige er in het verleden uitzag. Wat hebben we geleerd? 
  • Patiënten hebben vaak te maken met meerdere specialismen, liggen op meerdere afdelingen en hebben naast hun opnames bijna altijd ook polibezoeken en andere paramedische zorg. Met regieverpleegkundige Eva Palau en MDL-arts Carmen Horjus - Talabur Horje bespreken we de samenwerking in de kliniek.
  • Met oncologisch verpleegkundige Josca Drost, chirurg Marjolijn Oomens en teammanager Cassandra Winkels gaan we in op de toekomstige ontwikkelingen waarin verpleegkundigen als verpleegkundig leider een belangrijke rol gaan innemen in verbeteren van zorg voor een specifieke patiëntengroep (een zorgketen) en wat dit betekent voor de onderlinge samenwerking.
  • Sinds eind vorig jaar zit de verpleegkundige staf ook aan tafel bij het strategisch beraad, een overleg tussen de Raad van Bestuur van het ziekenhuis en het bestuur van de medisch specialisten. Over deze bestuurlijke samenwerking praten we verder.

Tijdens het webinar kunt je zelf ook volop vragen stellen. In de studio zitten Gerjanne ter Beest, voorzitter VSR en haar sidekick Lisanne Verwoert, longverpleegkundige. |
Het belooft een inspirerende avond te worden! Praat jij ook mee? 

Meld je hier aan. Je ontvangt vooraf een link om deel te nemen.

 

Over NURSE TALK

Nurse Talks zijn webinars voor en door verpleegkundigen. Een initiatief van de Verpleegkundige Stafraad Rijnstate waarin actuele onderwerpen worden besproken.
Heb jij ideeën of vragen? Stuur ze dan naar verpleegkundigestaf@rijnstate.nl.

Meer weten over de VSR?  Verpleegkundige Staf (rijnstate.nl)

 

Deze video wordt niet weergegeven, aangezien u nog niet akkoord bent gegaan met onze cookiepolicy.

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.