1. Stagiairs en leerlingen

Werken als stagiair of leerling bij Rijnstate

Topklinisch opleidingsziekenhuis met veel stagemogelijkheden

Een stage bij Rijnstate is een uitstekende manier om kennis te maken met de verpleegkundige praktijk in het ziekenhuis. Rijnstate staat bekend als topklinisch opleidingsziekenhuis met veel stagemogelijkheden als verpleegkundige. Tijdens deze stage bieden we je verdieping in de verpleegkundige vakken en ondersteunen je in je leerproces. Maar een ziekenhuis kan ook niet zonder fysiotherapeuten, doktersassistenten, diëtisten, facilitair medewerkers, ICT’ers, communicatiemedewerkers, inkopers en financieel specialisten.

Tegelijkertijd draag je met jouw schoolopdrachten en onderzoeksvragen een steentje bij aan de verbetering van de zorg in het algemeen en die van Rijnstate in het bijzonder. Verpleegkundig onderzoek en evidence-based practice vinden wij belangrijk om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Tijdens je stage bij Rijnstate krijg je dan ook de gelegenheid om verpleegkundig onderzoek te doen naar relevantie vraagstukken uit de praktijk.

Doorgroei- en opleidingsmogelijkheden

Naast stages bieden wij als topklinisch opleidingsziekenhuis opleidingsplekken aan voor meer dan 45 medische vervolgopleidingen, gespecialiseerde verpleegkundige opleidingen en medisch ondersteunende opleidingen. Heb je bijvoorbeeld de ambitie om gespecialiseerd verpleegkundige te worden, zoals SEH-verpleegkundige of IC-verpleegkundige? We gaan graag met jou in gesprek over wat jouw ambitie is en stippelen samen met jou een ontwikkelpad uit dat bij jouw ervaringen en ambities past. Soms kun je direct starten op de afdeling van jouw voorkeur. Soms past het beter om via de route van een loopbaanpad toe te groeien naar jouw ambitie. In een loopbaanpad doe je een periode ervaring op bij een of meerdere andere afdelingen, zodat jij voldoende toegerust begint aan de voor jou meest passende opleidingsplek.

Werken en leren gaan hand in hand en daarom vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk geleerd wordt op de werkplek. Er worden klinische lessen, casusbesprekingen, intervisie, scholingsdagen georganiseerd en je kunt deelnemen aan verschillende werkgroepen of meedenken in werkprocessen en zorgontwikkelingen.

Jij staat aan het stuur van je eigen ontwikkeling
Werken in een ziekenhuis waar jouw persoonlijke groei voorop staat.

Stagemogelijkheden per afdeling

Binnen Rijnstate kun je op veel verschillende afdelingen stage lopen. Wat dacht je van een chirurgische/snijdende afdeling, waar je bijvoorbeeld leert hoe je patiënten begeleidt tijdens de pre- en postoperatieve zorg. De stage kan ook plaatsvinden op een beschouwende afdeling, waarbij je veel verschillende ziektebeelden voorbij ziet komen. Enkele afdelingen zijn leerafdelingen. Dit betekent dat je met medestudenten, onder supervisie van een verpleegkundige, steeds meer verantwoordelijkheid krijgt over de zorg voor een patiënt. Op welke afdeling je uiteindelijk stage gaat lopen, hangt af van de beschikbare stageplekken.

Met de HAN, CHE en ROC Rijn IJssel hebben we afspraken gemaakt over het aanbieden van stageplekken aan verpleegkunde studenten. Studeer je aan een van deze opleidingsinstituten en wil je graag op stage binnen Rijnstate? Zoek dan contact met het stagebureau van je opleiding. Studeer je aan een ander opleidingsinstituut, dan kun je bij ons helaas niet je verpleegkundige stage lopen. Na je afstuderen nodigen we je uiteraard van harte uit om te solliciteren op een van de vacatures. 

 

Vacatures
Vind jouw baan bij Rijnstate
Contact

Heb je vragen of wil je meer weten?

Voor meer informatie over het werken als leerling bij het OKC en/of de Radiologie kun je vrijblijvend contact opnemen met Cindy Geerlings, recruiter. 

Voor stagemogelijkheden als verpleegkundige of doktersassistent bij Rijnstate kun je contact opnemen met het stagebureau van je opleidingsinstituut. Zij kunnen je informeren of zij een samenwerking hebben met Rijnstate en of er ook mogelijkheden zijn. Dit zal dan voornamelijk om stage plaatsten zijn voor voltijdopleidingen.

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.