1. Robbie Sweers, CCU-verpleegkundige
Robbie Sweers, CCU-verpleegkundige Rijnstate

“De kansen die je bij Rijnstate krijgt, zijn enorm”

Als iemand binnen Rijnstate ooit een opmerkelijke carrièreswitch heeft gemaakt dan is het Robbie Sweers. Hij werkte eerst 15 jaar als metselaar in de bouw, voordat hij in 2013 besloot het roer om te gooien en als leerling- verpleegkundige bij ziekenhuis Gelderse Vallei aan de slag te gaan. Eenmaal met zijn mbo-diploma Verpleegkunde op zak, koos Robbie in 2016 voor Rijnstate om zich stap voor stap te specialiseren binnen Cardiologie. “Daar lag toch mijn interesse”. Inmiddels is Robbie gespecialiseerd verpleegkundige op de CCU, oftewel de hartbewaking.

Deze video wordt niet weergegeven, aangezien u nog niet akkoord bent gegaan met onze cookiepolicy.

Elke dag met plezier naar het werk

“Als jongen van een jaar of 16 wist ik niet wat ik wilde. Ik koos voor de bouw omdat ik toch iets moest. Mijn wake-up call kwam toen m’n vrouw in het ziekenhuis beviel van onze kinderen. Weet je, een muurtje metselen vond ik leuk. Maar de dag erop was ik het weer vergeten. Eenmaal in het ziekenhuis realiseerde ik me dat ik hier de voldoening kon vinden die ik in de bouw zo miste. Inmiddels ga ik elke dag met plezier naar m’n werk. Hier kan ik écht verschil maken. Op de CCU komen patiënten vaak heel angstig binnen, bijvoorbeeld met een hartritmestoornis. Door dit te behandelen gaan ze vervolgens weer ‘fit’ naar huis. En we redden levens door reanimaties. Daarnaast is het hart een boeiend orgaan. Het technische, anatomische en fysiologische van het hart maakt dat ik een prachtig vak heb.”

Rijnstate investeert veel in haar medewerkers

Robbie is Rijnstate enorm dankbaar voor waar hij nu staat. “Rijnstate is een warm bad. Ik ben altijd perfect opgevangen en begeleid. Ik begon hier met de telemetrie-opleiding en wilde me daarna nog verder ontwikkelen. Dat mocht. Sterker, m’n teamleiders stimuleerden me. Ze zeiden ‘het is jouw carrière, dus jij moet doen wat goed voor je is’. Rijnstate investeert sowieso veel in haar medewerkers. Via het Fitplein kun je allerlei gratis cursussen doen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en bijvoorbeeld het bewaken van de balans tussen werk en privé. Daarnaast hebben we een actieve personeelsvereniging en organiseert Rijnstate jaarlijks bedrijfsbrede activiteiten zoals het Foodtruckfestival en de nieuwjaarsbijeenkomst. Écht leuk!”

Wil jij ook werken bij Rijnstate?
Kies jouw vakgebied

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.