1. Miriam van Ditshuizen, hoofd geriatrie
Miriam van Ditshuizen, hoofd Geriatrie Rijnstate

“Binnen Rijnstate zijn mensen bereid om elkaar te helpen”

Na tien jaar als leidinggevende gewerkt te hebben bij een welzijnsorganisatie, solliciteerde Miriam eind 2017 op de vacature hoofd Geriatrie. Op Oudejaarsdag om precies te zijn, als symbolische stap richting het nieuwe jaar. En een goede, want Miriam is binnen Rijnstate helemaal op haar plek.

Deze video wordt niet weergegeven, aangezien u nog niet akkoord bent gegaan met onze cookiepolicy.

Ruimte om functie zelf in te vullen 

“Als leidinggevende krijg je bij Rijnstate veel ruimte om je functie zelf in te vullen. Ik neem bijvoorbeeld deel aan diverse organisatiebrede werk- en stuurgroepen waardoor ik veel afwisseling ervaar en is er een goed aanbod aan trainingen en opleidingen die je verder helpen om jezelf als hoofd te ontwikkelen. Verder vind ik het  belangrijk om zoveel mogelijk verantwoordelijkheden te beleggen bij de medewerkers. Zij zijn de inhoudsdeskundigen en weten wat voor een patiënt wel of niet werkt. Ik luister, coach en geef hen structuur waardoor we écht het gevoel hebben dat we het samen doen en als team verder komen. Dit geeft me veel energie.”

Meedenken wordt gewaardeerd

“Natuurlijk hebben we binnen Rijnstate ook de nodige uitdagingen, maar ik heb wel het idee dat zaken goed geregeld zijn en dat we ‘in control’ zijn. Het mooie van Rijnstate is dat het meedenken over verbeterpunten wordt gewaardeerd. Er is altijd wel iemand die met je mee wil denken en de bereidheid om elkaar te helpen is groot. Zo blijken deuren die dicht leken vaak toch weer open te kunnen. Dit geeft mij het gevoel dat we een ziekenhuis zijn dat in beweging is en waar ik écht iets kan toevoegen.”

Miriam van Ditshuizen, hoofd Geriatrie Rijnstate
Wil jij ook werken bij Rijnstate?
Kies jouw vakgebied

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.