1. Sollicitatiebeleid
Specialisten op brug centrale hal Rijnstate Arnhem

Solliciteren bij Rijnstate

Het sollicitatiebeleid van Rijnstate is gebaseerd op de NVP Sollicitatiecode. Dit is de gedragscode voor werving en selectie, opgesteld door de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP). Ons sollicitatiebeleid is een aanvulling op die code en is bedoeld om je inzicht te geven in de manier waarop we onze sollicitatieprocedures inrichten. Ons uitgangspunt hierbij is transparantie. We zijn eerlijk over hoe we werken en waarom. Van jou verwachten we dat je onze vragen op dezelfde manier beantwoordt.

Publicatie van onze vacatures

De meeste vacatures van Rijnstate worden tegelijkertijd intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. In een vacature staan altijd de namen en telefoonnummers van de verantwoordelijke vacaturehouder en van de recruiter die de procedure begeleidt. Als je meer informatie wilt over de vacature of de procedure, kun je altijd contact met een van hen opnemen.

Reageren op een vacature

Reageren op een vacature kan alleen via de vacature op onze website www.werkenbijrijnstate.nl. Je krijgt dan direct een bevestiging dat je reactie is verzonden. Binnen tien werkdagen na de sluitingsdatum van de vacature hoor je van ons of we je wel of niet uitnodigen voor een eerste gesprek.

Hoe verloopt de selectie?

De selectiefase bestaat uit één of meerdere gesprekken. Je spreekt in ieder geval met je mogelijk toekomstig leidinggevende. Ook medewerkers van de betrokken afdeling en eventueel de betrokken recruiter spelen een rol bij de selectie. Reiskosten die je maakt voor je sollicitatie vergoeden we niet.

Tijdens de selectiefase trekken we, als het nodig is, referenties na bij je voormalige werkgevers en bekijken we je werkverleden en diploma’s. Natuurlijk vragen we hiervoor eerst jouw toestemming. Ook kan een assessment onderdeel zijn van de selectieprocedure, net als een medisch onderzoek. Als dit het geval is, vermelden we dat in de vacature. Natuurlijk krijg je informatie over het doel en de achtergrond van deze aanvullende onderzoeken. Als je wordt aangenomen, nemen we de uitslagen van deze onderzoeken op in je personeelsdossier. Hierbij houden we rekening met de wettelijke bewaartermijnen.

Na het afronden van de selectiefase besluit de selectiecommissie wie de meest geschikte kandidaat is voor de vacature. De andere kandidaten worden afgewezen en worden hier allemaal van op de hoogte gebracht.

Arbeidsovereenkomst

Als geselecteerde kandidaat nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek met de betrokken recruiter. Tijdens dat gesprek stemmen we bijvoorbeeld je salaris, contractduur en het aantal uren met elkaar af. Daarnaast krijg je informatie over toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de CAO Ziekenhuizen. Alle afspraken worden schriftelijk vastgelegd. Op basis daarvan ontvang je de arbeidsovereenkomst per post thuis. Vervolgens vragen we je om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) in te leveren. De kosten hiervan worden vergoed door Rijnstate.

Heb je klachten?

Als je het idee hebt dat je niet volgens bovenstaande sollicitatiecode bent behandeld, dan kun je een schriftelijke klacht indienen door een mail te sturen naar hrjobcenter@rijnstate.nl.

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.