1. Radiologie

Radiologie & Nucleaire Geneeskunde

Onze vakgroep Radiologie & Nucleaire Geneeskunde bestaat uit een team van enthousiaste, gedreven en gemotiveerde medisch specialisten die op een prettige manier samenwerken. Dat betekent dat we hard werken zonder elkaar uit het oog te verliezen. Zo bewaken we een gezonde balans tussen werk en privé. Als vakgroep bieden we ruimte voor collega’s die niet alleen excelleren in hun vak, maar die ook waarde hechten aan goede communicatie, zelfstandigheid en teamgeest.

Samen met onze fellows, arts-assistenten, Physician Assistants en zelfstandig werkend echolaboranten verzorgen wij de radiologische en nucleair geneeskundige beeldvorming en behandelingen in de wijde omgeving van Arnhem. Onze ambities zijn groot: wij willen voorop lopen in innovatieve en toegewijde zorg. We willen een aantrekkelijke, inspirerende werkomgeving bieden met een veilig opleidingsklimaat; een plek waar professionals kunnen excelleren in innovatie, hoog-complexe zorg en in de basiszorg voor de patiënt en zijn omgeving. Onze zorg moet er toe doen!

 

Excellente zorg

Onze speerpunten binnen de abdominale radiologie zijn de bariatrie, de oncologie en inflammatoire darmziekten. Op alle fronten streven we state-of-the-art diagnostiek en behandeling na en willen we voorop lopen met nieuwe ontwikkelingen. Dit krijgt onder meer gestalte door de samenwerking van de nucleair geneeskundigen in de vakgroep met de andere specialismen betrokken bij oncologische urologie. 

Rijnstate is een van de landelijke centra voor  intra arteriële trombectomie (IAT) en behandeling van diep veneuze occlusies (DVO), uitgevoerd door de interventieradiologen. Het aantal behandelde patiënten neemt jaarlijks toe. Binnen het IAT expertisecentrum is de samenwerking met de neurologen en vaatchirurgen zeer constructief.

De MSK radiologen zijn gespecialiseerd in musculoskeletale echografie met bijbehorende interventies en sportradiologie. De uitstekende infrastructuur waaronder een state-of-the-art 3T MRI komt binnen de nauwe relatie met orthopeden, plastisch chirurgen en reumatologen goed tot zijn recht en zorgt daarbij voor continue hoogstaande kwaliteit.

 

 

Integrale samenwerking

De integratie en samenwerking tussen radiologie en nucleaire geneeskunde is voor ons vanzelfsprekend en heeft geleid tot integrale verslaglegging van niet alleen de PET-CT onderzoeken maar ook van MSK en cardiale onderzoeken. Sinds de realisatie van een klasse C-laboratorium beschikt de afdeling nucleaire geneeskunde over eigen productiefaciliteiten van Ga-68 radiofarmaca.

Rotational fellowship

Rijnstate is een groot opleidingsziekenhuis. Als vakgroep hebben we dan ook een actieve rol in het opleiden van AIOS en (keuze) co-assistenten. Ben jij in je laatste jaar van je opleiding radiologie en wil je jouw kennis en kunde van één of meerdere vakgebieden na je opleiding vergroten? Onze vakgroep biedt jonge klaren de mogelijkheid om gedurende 1-2

jaar kennis en ervaring uit te breiden middels een ‘rotational fellowship’. Je kunt de inhoud van je periode als fellow in de vakgroep zelf samenstellen middels modules radiologie & nucleaire geneeskunde. Dit bieden we aan op alle aandachtsgebieden (m.u.v. kinderradiologie). Een dergelijk ervaringsjaar is een goede aanvulling op je opleiding en is een groot pluspunt bij je latere sollicitaties. Voor de gebieden abdominale radiologie, MSK-radiologie en mamma-radiologie bieden we je een fellowship aan waarbij je 60% van de werkzaamheden besteedt aan je fellowship-aandachtsgebied en 40% aan overige vakgebieden. Onze enthousiaste fellowshipopleiders begeleiden en coachen je gedurende je fellowship. Na afronding ben je voorbereid op je toekomst als gespecialiseerd radioloog, in combinatie met meerdere aandachtsgebieden.

  

Wonen in Arnhem

In de regio Arnhem is het heerlijk wonen. De natuur – met bijvoorbeeld de Hoge Veluwe en de Posbank om de hoek - is hier fantastisch. Je zit eigenlijk meteen in de bossen. Er is een ruim aanbod van kunst, cultuur en uitgaansmogelijkheden. In het verleden is Arnhem verkozen tot mode- en winkelstad van Nederland. Arnhem is

bekend van landelijke trekkers als het Sonsbeekpark, Openluchtmuseum, Burgers Zoo en het Gelredome. Ook is de stad goed ontsloten per trein en auto. Binnen een uur zit je in Amsterdam en binnen een half uur in Duitsland op de snelweg A3. 

Interesse?

Ben jij op zoek naar een werkplek vol afwisseling en inspiratie? En benieuwd wanneer er weer mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met Afke Heiërman, Vakgroepmanager Radiologie & Nucleaire Geneeskunde via het nummer 088-0056041 of per e-mail: aheierman@rijnstate.nl.

werken als nucleair radioloog / geneeskundige iets voor jou?
Vacature nucleair radioloog / nucleair geneeskundige

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.