1. ICT
Medewerker ICT in datacenter

Werken als ICT'er bij Informatie- en Medische Technologie

Rijnstate is een topklinisch ziekenhuis dat volop investeert in technische innovatie. Als ICT'er bij Rijnstate werk je in een technisch hoogwaardige en zeer complexe omgeving. Om de beste zorg te kunnen verlenen, is goed functionerende ICT enorm belangrijk. De zorgvraag neemt toe en wordt steeds complexer, daarom werk je als ICT'er mee aan verschillende projecten en innovaties. Daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan een goede zorg voor onze patiënten.

 

Ziekenhuis van de toekomst

Rijnstate en Philips bouwen de komende tien jaar samen aan de kliniek van de toekomst. Rijnstate @ Home is een Master Research Agreement in samenwerking met Philips. Het doel is om zoveel mogelijk ziekenhuiszorg thuis te laten plaatsvinden. Door middel van een pleister kunnen zorgverleners vitale functies monitoren via een virtueel zorgcentrum. Dit kan zowel binnen als buiten het ziekenhuis. De monitoring van de patiënt gebeurt met de Philips Biosensor. Dit is een high-tech sensor in de vorm van een grote pleister. Deze sensor wordt bij de patiënt op de linkerborst geplakt, is wireless en meet continu verschillende lichaamsfuncties. Dit draagt bij aan 'de juiste zorg op de juiste plek'.

 

Medische alarmering

Rijnstate is een van de eerste ziekenhuizen die een medische alarmeringsysteem heeft geïmplementeerd. Medische alarmering is het verlengen van een alarm van een medisch apparaat naar een smart device (bijvoorbeeld smartphone), zodat de verpleegkundige op afstand de alarmen van de medische apparatuur aan bed doorkrijgt. Hierdoor kunnen we alarmen slimmer afhandelen en in de toekomst misschien ook preventief handelen. We zijn daarmee een van de eerste ziekenhuizen die op dit gebied vendor-independent was. Daarnaast zijn we een van de eersten die zoveel apparatuur gekoppeld heeft en het systeem zelf in beheer heeft.

 

 

Bekijk hieronder de video over werken bij de informatie- en medische technologie:  

 

 

ICT bij Rijnstate bestaat uit verschillende disciplines.

Hieronder zijn er een paar uitgelicht:

 

Datacenter en netwerk

Met een eigen datacenter en een op bouwstenen ontworpen Cisco netwerk, beschikt Rijnstate over een gedegen fundament voor het ontsluiten van medische systemen en werkplekken. In dit team bewaak je de continuïteit, flexibiliteit en veiligheid van deze omgeving.

 

Infrastructuur en security

Binnen ICT infrastructuur, met onder andere VMWare, NetApp, MS-SQL en MS-server omgevingen, is er veel aandacht voor implementatietrajecten, proactief beheer en capaciteitsmanagement. Bij al die activiteiten zijn security en beschikbaarheid belangrijke factoren voor het specialistische team.

 

Werkplekbeheer

In dit team ben je verantwoordelijk voor de werking van de ruim 3500 werkplekken op basis van een virtuele desktop en TC's. Je werkt hier met Windows, Citrix, ThinOS, Imprivata in een complexe 24/7 ICT-omgeving waar de processen in het ziekenhuis zwaar op leunen. 

 

Technisch applicatiebeheer

Rijnstate heeft veel bedrijfskritische, veelal medische, applicaties die overal in het ziekenhuis worden gebruikt en door dit team worden beheerd. Je kijkt hier naar performance, databases, rapportages, documentatie, server- en clientsoftware, backup en restore, verstoringen, problemen en wijzigingen.

 

Medewerker anesthesie bij scherm

 

Werken bij Rijnstate

Het bieden van een aantrekkelijke leer- en werkomgeving vinden wij erg belangrijk. We bieden volop ruimte voor ontwikkeling van onze medewerkers en we creëren een prettige en veilige werksfeer. De afdeling IMT bij Rijnstate is een inspirerende omgeving om veel te leren en jezelf te blijven ontwikkelen. Bij Rijnstate kijken we naar wat jij wilt bijdragen en waar jij het beste tot je recht komt. Benieuwd waar we jou voor nodig hebben? Bekijk onderaan deze pagina de huidige vacatures.

 

Waar kom jij tot je recht?

ICT binnen Rijnstate bestaat uit een hoop verschillende aspecten van het vak. Wij vinden het daarom belangrijk om samen met jou te kijken waar jij het beste tot je recht komt. Op basis van jouw vaardigheden en interesses verkennen we samen jouw mogelijkheden binnen Rijnstate.

 
Wil je meer informatie of wil je eens een dagdeel komen meekijken?
Geef hier je telefoonnummer door en wij nemen contact met je op.

Michael de Haas - Netwerkbeheerder & Joyce Vrolijks - Helpdesk

De collega's van IMT

Medewerker ICT in datacenter

“Dankzij de vele opleidingsmogelijkheden bij Rijnstate groei ik mee met de markt”

Michael: "Als netwerkbeheerder ben ik verantwoordelijk voor het computernetwerk, WiFi, telefonie en het datacenter binnen Rijnstate. Ik los storingen op en houd me bezig met veranderingen en projecten op het gebied van nieuwbouw en verbouw. Je kunt je niet voorstellen wat er aan ICT komt kijken bij de te renoveren Intensive Care en het nieuwe Operatiekamercomplex."

"Ik help collega's te ontzorgen, zoals zij de patiënt ontzorgen."

Joyce: "Ik verleen eerstelijns telefonische ondersteuning aan medewerkers van Rijnstate. Medewerkers die tegen een computerprobleem aanlopen en de helpdesk bellen krijgen drie dagen per week mij aan de telefoon. Waarom mensen ons nodig hebben is heel divers. Soms is er een groot probleem en soms help je alleen even iemand op weg. Geen enkel telefoontje is hetzelfde."

Deze website plaatst cookies. Dit doen we om onze site gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van het bezoekersgedrag. Maar je blijft anoniem. Als je verder surft accepteer je onze cookies.