1. AOA

Ambitieus. Onderwijs. Afwisselend. AOA. Op zoek naar jou!

Leuk dat je de informatiepagina van de Acute Opname Afdeling (AOA) bezoekt. De AOA van Rijnstate is een afdeling met alle specialismen, met uitzondering van cardiologie, voor volwassen patiënten met acute gezondheidsproblemen. We beschikken over 56 bedden verdeeld over drie vleugels. Onze patiënten worden meestal via de Spoedeisende Hulp (SEH) opgenomen en het streven is dat zij maximaal 48 uur op de AOA verblijven. Na deze periode gaan patiënten naar een reguliere verpleegafdeling, een andere zorginstelling of naar huis. Maar hoe is het eigenlijk om op onze afdeling te werken? In het onderstaande filmpje geven onze collega's Yki, Frank, Nathalie en Feike je alvast een voorproefje. 

Tekst gaat verder onder het filmpje.  

Deze video wordt niet weergegeven, aangezien u nog niet akkoord bent gegaan met onze cookiepolicy.

Waarom kiezen voor de AOA?

Zoals je in het filmpje hebt kunnen zien, kiezen veel verpleegkundigen voor de AOA om ervaring op te doen in de acute zorg. De uitdaging van deze veelzijdige en dynamische afdeling maakt dat je je als verpleegkundige verder kunt ontwikkelen. Op de AOA werken jonge en enthousiaste verpleegkundigen met verschillende achtergronden. Dit geeft een goede teammix, waarbij verpleegkundigen veel van elkaar kunnen leren. Binnen een dienst werken wij met verschillende rollen, zoals dagoudste en coördinerend verpleegkundige.

Leren en ontwikkelen

De AOA is de schakel tussen de reguliere verpleegafdelingen en de specialistische afdelingen, zoals de SEH. Dankzij onder andere de complexiteit, hoge turnover en variatie aan ziektebeelden, ontwikkel je als AOA-verpleegkundige een brede klinische blik. Zo bouw je generieke kennis op en leer je veel in korte tijd. Dit geeft je extra bagage met het oog op je verdere loopbaan. Daardoor zijn wij een kweekvijver voor ambitieuze verpleegkundigen, zoals Nathalie

Op de AOA staan, naast het bieden van kwaliteitszorg, leren en jezelf ontwikkelen centraal. Zo bieden we verschillende scholingen aan, participeer je in werkgroepen en kun je (interne) trainingen en opleidingen volgen, zoals Crew Resource Management (CRM) en Generieke Module Intensief (GMI). Daarnaast hebben we een praktijkopleider, scholingscoördinator, kwaliteitsfunctionaris en een afdelingscoach die ondersteunen bij je (persoonlijke) ontwikkeling.

 

Doorgroeimogelijkheden

Wanneer je kiest voor de AOA, geef je je loopbaan als verpleegkundige een flinke impuls. Om je hier goed in te begeleiden, maken we gebruik van een doorstroomprofiel. In dit profiel staan competenties en verantwoordelijkheden die je in staat stellen om je gefaseerd binnen de AOA te ontwikkelen. Zo kun je doorgroeien naar coördinerend verpleegkundige en uiteindelijk regieverpleegkundige, een weg die onze collega Frank heeft afgelegd. 

De AOA is daarnaast een uitstekende opstap richting de SEH, IC of andere specialistische afdeling, iets dat SEH-verpleegkundige i.o. Feike heeft ervaren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om als verpleegkundige ingezet te worden in de flexpool AOA-SEH om op die manier alvast kennis en ervaring op te doen. 

Enthousiast geworden? Meld je dan aan voor een meeloopdag!

Heb je minimaal één jaar klinische ervaring als verpleegkundige? Ben je ambitieus, leergierig en hou je van afwisseling? Stuur dan een mail naar wervingenselectieAOA@rijnstate.nl voor een meeloopdag of solliciteer meteen op onze vacature!

p.s. Scroll door en laat je vooral ook inspireren door onze collega's Frank, die zich in de breedte ontwikkelt, en Feike, die vanuit de AOA is doorgestroomd naar de SEH. 

 

Feike, SEH-verpleegkundige i.o. & Frank, AOA-verpleegkundige

De collega's van de AOA

Feike Theunisse verpleegkundige Acute Opname Afdeling Rijnstate

"Het is voor mij heel goed geweest om ervaring op te doen op de acute opname afdeling"

“Tot een jaar geleden werkte ik nog als verpleegkundige op de AOA en nu dus op de SEH. Op de AOA heb ik de beginsels geleerd om in de acute zorgsetting van een SEH te kunnen werken. Dit bestaat uit patiënten opvangen met uiteenlopende ziektebeelden en hen de zorg bieden die op moment nodig is. Verder stel ik samen met artsen een passend behandelplan op voordat ze opgenomen worden. Afhankelijk van het ziektebeeld dat ze hebben worden ze meestal naar de AOA gebracht.”

Frank van der Heijden verpleegkundige Acute Opname Afdeling Rijnstate

"De dankbaarheid die ik terug krijg van de patiënten is voor mij heel kostbaar"

“Als verpleegkundige op de Acute Opname Afdeling (AOA) ben ik zowel praktijkopleider als regieverpleegkundige. In principe sta ik als verpleegkundige aan het bed, maar als regieverpleegkundige heb ik een afdelingsoverstijgende functie. In die rol probeer ik knelpunten op de afdeling aan te pakken en begeleid ik collega’s. Als praktijkopleider heb ik een dag per week een taakdag. Dan begeleid ik leerlingen en zorg ik dat er goede opleidingsplannen komen voor het team. Onder mijn verantwoordelijkheid valt ook het inwerken van nieuwe medewerkers; ik monitor ze en heb regelmatig gesprekken met hen.”

Werken op de AOA bij Rijnstate iets voor jou?
Klik dan hier

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.