1. AOA
Verpleegkundige bij kar

Acute Opname Afdeling

De Acute Opname Afdeling (AOA) is een afdeling met 56 bedden waar patiënten met acute gezondheidsproblemen worden opgenomen. Op de AOA komen patiënten met veel verschillende soorten (acute) problemen. De meeste patiënten zijn afkomstig van de Spoedeisende Hulp. Patiënten verblijven maximaal 48 uur op de AOA. Daarna gaan zij naar huis of worden zij overgeplaatst naar de verpleegafdeling van het bij het gezondheidsprobleem horende specialisme. Je behandelt patiënten met de intentie om versneld tot een diagnose te komen en een verpleeg- en behandelplan op te stellen. Op de AOA van Rijnstate zie je als verpleegkundige allerlei verschillende ziektebeelden en specialismen, wat maakt dat de patiëntenpopulatie complex en divers is. Naast je zorgtaken kun je ook meewerken en –denken in de bedrijfsvoering van de afdeling en ziekenhuis breed. Er is veel ruimte voor jouw ideeën. Kortom: bij ons is geen dag hetzelfde.

 

Bekijk hieronder de video over werken op de Acute Opname Afdeling, waarin drie verpleegkundigen vertellen over hun werk:

 

 

De AOA-verpleegkundige

Kennis:

De AOA-verpleegkundige heeft brede en generieke kennis van ziektebeelden en aandoeningen. De verpleegkundige is bekwaam in het handelen van specialisme specifieke acute behandelingen. De verpleegkundige is bekwaam in handelen in acute situaties en klinisch redeneren in acute casussen.

 Attitude:

De AOA-verpleegkundige heeft een actieve rol en bijdrage aan deskundigheidsbevordering op de AOA. De AOA biedt een stimulerende leeromgeving aan verpleegkundigen. Verpleegkundigen nemen deel in werkgroepen, aandachtsvelden, klinische lessen en trainingen.

 Overstijgend denken:

De AOA-verpleegkundige heeft een regierol binnen de zorglogistiek in Rijnstate. De verpleegkundige handelt op een constructieve en kritische wijze in het logistieke zorgproces vanuit SEH, AOA en verpleegafdelingen.

Een team dat blijft groeien

Op de AOA maak je deel uit van een team van professionals waarbinnen we zelfontplooiing en initiatieven tot kwaliteitsverbetering erg belangrijk vinden. Wij zijn een hecht team en doen daarom ook geregeld leuke dingen buiten werktijd. We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om ons hechte team te komen versterken!

 

Opleiding/ontwikkelmogelijkheden

De afdeling komt tegemoet in ambities door perspectief en ontwikkelmogelijkheden aan te bieden. De AOA is een afdeling waarin leren, beter worden en ontwikkelen, naast het bieden van kwaliteitszorg, prioriteit heeft. Op de AOA wordt gewerkt met een doorstroomprofiel. Dit doorstroomprofiel dient als leidraad van de ontwikkeling van de verpleegkundige naar AOA- en regieverpleegkundige en de ambitiemogelijkheden. Middels de doorstroomprofielen wil de AOA aansluiting zoeken bij de ambities van haar medewerkers en personeel voorbereidend opleiden. De missie in het opleiden van personeel is om een continue procesmatige ontwikkelingscyclus te borgen en verpleegkundigen in hun ambities te voorzien, waarbij bevordering van de kwaliteit van zorg en ontwikkeling van de afdeling voorop staat.

Basisscholingen op de AOA:

  • ABCDE-trainingen
  • Generieke Module Intensief (GMI)
  • Intercollegiale scholingen/trainingen
  • Interdisciplinaire georganiseerde scholingen
  • Vaardigheidstrainingen
  • Casustrainingen
  • Crew Resource Management (CRM)
  • SEH-scholingen
  • (Duaal HBO-Verpleegkunde: sollicitatieprocedure)

 

Doorstroommogelijkheden

De Acute Opname Afdeling (AOA) is een team met veelal verpleegkundigen met ambitie om te specialiseren richting verschillende specialistische afdelingen. De doorstroom en het verloop van verpleegkundige vanuit de AOA naar deze vervolgafdelingen is een continue cyclus. Dit proces maakt de AOA een kweekvijver voor specialistische afdelingen.

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Dan heb je de mogelijkheid om ingezet te worden als basisverpleegkundige in de flexpool van de AOA-SEH. Dit bied je voordelen om vast kennis en ervaring op te doen op de SEH.

 

Wist je dat...

Het team

Ons team bestaat uit meer dan 70 verpleegkundigen aangestuurd door 2 afdelingshoofden die ondersteund worden door 2 seniorverpleegkundigen.

 

Patiënten

We patiënten  hebben van 17 verschillende specialismen vanaf de leeftijd van 18. 

 

Social media

Wij ook een eigen pagina op Instagram hebben aoa.rijnstate

 

 

Opnames

We soms wel 30 opnames op een avond krijgen.

 

Nevenfuncties

Wij ook een praktijkopleider, een scholingscoördinator, een afdelingscoach en een kwaliteitsfunctionaris hebben.

 

Regierol

Wij in iedere dienst een coördinerend verpleegkundige hebben, die een overstijgende en sturende rol heeft en die de zorglogistiek coördineert en opnamecapaciteit borgt.

 

Verpleegkundige bij kar

Kom jij tot je recht op onze AOA?

Ben jij op zoek naar meer verantwoordelijkheid en presteer jij beter onder gezonde spanning? Dan ben jij de verpleegkundige waar wij naar op zoek zijn!

Bij ons kom je binnen in een gedreven team, waar iedereen hard werkt aan de beste zorg. Daarnaast werken alle collega's ook hard aan hun eigen ontwikkeling. Ben jij benieuwd of jij tot je recht komt op onze AOA? Laat het ons weten.

 

 

Werken op de AOA bij Rijnstate iets voor jou?
Klik dan hier

werkenbijrijnstate.nl plaatst cookies, onder andere om de website gebruiksvriendelijker te maken. Je blijft anoniem. Meer informatie lees je in onze privacyverklaring.